Δυσάρεστη εξέλιξη για το Δήμο Βισαλτίας αποτελεί η απένταξη ενταγμένων αντιπλημμυρικών έργων της Ευκαρπίας και της Σησαμιάς από το ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 4.930.000 ευρώ. Αιτία αποτελεί, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Βισαλτίας, η κωλυσιεργία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που δεν προχώρησε εγκαίρως στις απαλλοτριώσεις των ιδιοκτησιών που «θίγονται» από την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων έργων.

Αναλυτικά, το πρώτο έργο αφορά τον Χείμαρρο Ευκαρπίας, προϋπολογισμού 2.820.000 ευρώ και προέβλεπε τη διευθέτηση τμήματος του χειμάρρου σε μήκος 1.594,27 μέτρων, με τμηματικές διαπλατύνσεις της κοίτης του και καθαρισμό της. Το δεύτερο έργο, η Τάφρος της Σησαμιάς, προϋπολογισμού 2.110.000 ευρώ, προέβλεπε διευθέτηση της τάφρου σε μήκος 4.590 μέτρων και τη δημιουργία αναχωμάτων για την αντιμετώπιση πλημμυρών.

Ο νέος Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός τόνισε ότι: «Η ταυτόχρονη χρονικά απένταξη των δύο έργων, μέσα σε 1 μήνα, της Ευκαρπίας στις 30/9/2019 και της Σησαμιάς στις 31/10/2019, αποτελεί μία δυσάρεστη εξέλιξη και ένα μείζον ζήτημα για το Δήμο Βισαλτίας, καθώς η απένταξή τους ισοδυναμεί με απώλεια εκατομμυρίων  ευρώ για το Δήμο μας και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τις περιουσίες και κυρίως την ασφάλεια των κατοίκων των περιοχών αυτών. Τα συγκεκριμένα έργα, αφορούν τη διευθέτηση χειμάρρων και την αντιπλημμυρική θωράκιση και θεωρούνται πολύ σημαντικά για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοικιών και των καλλιεργήσιμων εκτάσεων του Δήμου. Εμείς, από την πλευρά μας, ως νέα Διοίκηση του Δήμου Βισαλτίας, εργαζόμαστε συστηματικά και καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τα δύο έργα να επανενταχθούν στο ΕΣΠΑ στο άμεσο μέλλον, καθώς αφορούν το κοινό καλό, είναι έργα προόδου και έχουμε ευθύνη απέναντι στους δημότες να τα προχωρήσουμε».

Πηγή: https://www.eproodos.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *