Υπεγράφη η σύμβαση του έργου «Διαμόρφωση νησίδας στην Αθ. Αργυρού-Νιγρίτα», την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022, στο Δημαρχείο Νιγρίτας. Την σύμβαση υπέγραψαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός και ο ανάδοχος του έργου κ. Νικόλαος Ασημάκης.


Πρόκειται για έργο συνολικού προϋπολογισμού 150.000,00€ χρηματοδοτούμενο από τη ΣΑΤΑ ΠΟΕ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτική περιγραφή του έργου της διαμόρφωσης νησίδας στην οδό Αθανασίου Αργυρού στη Νιγρίτα

Μετά τη υπογραφή της σύμβασης του έργου της Διαμόρφωσης της νησίδας στην οδό Αθανασίου Αργυρού στη Νιγρίτα αναμένεται η έναρξη των εργασιών μέσα στο επόμενο διάστημα από τον ανάδοχο εργολάβο.

Το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 150.000,00€χρηματοδοτούμενο από τη ΣΑΤΑ ΠΟΕ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει ως στόχο την ανάδειξη της υποβαθμισμένης νησίδας ως κοινόχρηστου χώρου αλλά και την εναρμόνιση του χώρου με την πλατεία του Δημαρχείου με την οποία βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία. Για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου, έτσι ώστε να επιτευχθεί αισθητική και οπτική αρμονία των δυο κοινόχρηστων χώρων. Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία ενός νέου διευρυμένου καθιστικού χώρου στο κέντρο της νησίδας, στην ήδη διαμορφωμένη κυκλική εξέδρα, επιδιώκοντας την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου.

Συγκεκριμένα το έργο περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

  1. Καθαίρεση των παλιών πλακοστρώσεων, των ήδη καταργημένων και μπαζωμένων αυλακίων, των μεταλλικών κιγκλιδωμάτων περιμετρικά των αυλακίων, και των μεταλλικών κολωνακίων.

  2. Κατασκευή περιμετρικού τοιχίου για τον εγκιβωτισμό του δαπέδου στην εσωτερική πλευρά του.

  3. Επίστρωση νέας πλακόστρωσης περιμετρικά της νησίδας, με λευκές βοτσαλόπλακες. Επίστρωση των διαδρόμων που διατρέχουν κάθετα τη νησίδα με κυβόλιθους μεταξύ των οποίων θα  τοποθετηθεί πράσινο. Επίσης, κατασκευή λωρίδας όδευσης τυφλών και ραμπών πρόσβασης ΑΜΕΑ σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.

  4. Κάλυψη των χώρων πρασίνου με επανασπορά αφού πρώτα ανακατασκευαστεί το αυτοματοποιημένο σύστημα ποτίσματος και ολοκληρωθούν οι φυτεύσεις στην εξωτερική πλευρά των κάθετων διαδρομών και στο εσωτερικό της κυκλικής εξέδρας.

  5. Τοποθέτηση περιμετρικά του πρασίνου ξύλινης περίφραξης, για την καλύτερη προφύλαξη και συντήρηση του.

  6. Κατασκευή ημικυκλικού καθιστικού χώρου και κατασκευή ξύλινης πέργκολας ημικυκλικού σχήματος περιμετρικά του καθιστικού.

  7. Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, επισκευή της βρύσης, καθώς και τοποθέτηση μαρμάρινων «μπαλών» όπου αυτές προβλέπονται προκειμένου να οριοθετηθεί ο χώρος της νησίδας και να παρεμποδιστεί η τυχόν είσοδος ή στάθμευση οχημάτων σε αυτή.

Με την ολοκλήρωση του έργου όχι μόνο θα αναδειχθεί ο χώρος αλλά θα αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *