ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Σε ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι συνόδευσαν τους παρευρισκόμενους οι χορωδίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Βισαλτίας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «Από τα Πλατανούδια … στη Νιγρίτα».

Στο γεμάτο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Νιγρίτας οι χορωδίες Φαιάκων Κέρκυρας, Φίλων της Παράδοσης Ζερβοχωρίων Χαλκιδικής, Θρακικής Εστίας Σερρών Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης» και η χορωδία του Δήμου Βισαλτίας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα. Ταξίδεψαν τους θεατές σε μουσικούς δρόμους, γέμισαν με ήχους και όμορφα τραγούδια.7

Η χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια της περιοχής των Ζερβοχωρίων με την συνοδεία των εξαίρετων μουσικών τους και υπό την διεύθυνση του κ. Ανδρέα Δερβίση.

Στο νησί της Κέρκυρας μας ταξίδεψε μουσικά η χορωδία Φαιάκων με ένα πλούσιο ρεπερτόριο και με συνοδεία πιάνου από την κα Μαρία Υφαντή, υπό την διεύθυνση του κ. Σπύρου Μπόχαλη.

Τμήμα της πολυάριθμης χορωδίας ενηλίκων της Θρακικής Εστίας Νομού Σερρών παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια της αλησμόνητης πατρίδας με την συνοδεία των μουσικών, Παπαδημητρίου Νίκο στη γκάιντα και καβάλι και Κούκο Σπύρο στο βιολί και θρακιώτικη λύρα.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης υπό την διεύθυνση του κ. Γιάννη Βαγενά, για άλλη μια φορά καταχειροκροτήθηκε από το κοινό και συγκίνησε τους παραβρισκόμενους όταν τραγούδησαν για τη Νιγρίτα και τον ήρωα Καπετάν Γιαγκλή.

Με παραδοσιακά τραγούδια της Νιγρίτας και όχι μόνο συμμετείχε και η μικτή χορωδία του ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας υπό την διεύθυνση του κ. Αστέριου Γούναρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *