Με το μήνυμα «Ο κόσμος αλλάζει, η Αυτοδιοίκηση βγαίνει μπροστά» ξεκινούν την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Οι εργασίες του τριήμερου συνεδρίου (14 – 16 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιηθούν στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», τηρώντας αυστηρά όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας του covid-19.

Τα ζητήματα που θα τεθούν ψηλά στην ατζέντα των συνεδριακών διαδικασιών, είναι όσα αφορούν τη μεταρρύθμιση στη λειτουργία του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης με έμφαση στις νέες αρμοδιότητες, την καταστατική θέση των αιρετών, τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, τα νέα αναπτυξιακά «εργαλεία» για τους Δήμους, καθώς και ζητήματα που αφορούν την ψηφιακή διακυβέρνηση και τη λειτουργία των «έξυπνων πόλεων», την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και την πολιτική προστασία.

Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιείται η έκθεση Beyond  4.0 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην οποία φέτος είναι συνδιοργανωτής η Κ.Ε.Δ.Ε.

Στο workshop «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΟΤΑ» θα συμμετέχει και ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, με το θέμα «Δράσεις ψηφιακού Μετασχηματισμού και Smart Cities στο Δήμο Βισαλτίας».

Σημειώνεται ότι θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση καθόλη τη διάρκεια των τριήμερων εργασιών  του συνεδρίου, από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ (www.kede.gr)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *