Χιλιάδες κάτοικοι της Βουλγαρίας σπεύδουν να τιμήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, που έφθασε την Παρασκευή 28 Απριλίου στη Σόφια και έγινε πανηγυρικά δεκτό και τέθηκε προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό της  Αγίας Σοφίας στην Σόφια.


Από νωρίς το πρωί δημιουργείται μεγάλη ουρά πιστών έξω από τον Ναό, οι οποίοι περιμένουν να προσκυνήσουν τον Άγιο – πολεμιστή, τη μνήμη του οποίου θα γιορτάσει πανηγυρικά η Εκκλησία στις 6 Μαΐου, κοντά στον αρχαίο ναό.

Με την ευλογία του Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. κ. Νεοφύτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ναό στην οποία προέστη ο  Επίσκοπος Μπελογκρντσίκ κ. Πολύκαρπος

Την εορταστική λειτουργία τίμησαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας με έδρα την ελληνική πόλη της Νιγρίτας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός και Έλληνες αγιογράφοι, οι οποίοι εργάζονται για βουλγαρικές εκκλησίες και μοναστήρια.

Στον παλαιοχριστιανικό ναό της πρωτεύουσας, λαϊκοί από όλη τη χώρα συνέρρεαν για να προσκυνήσουν τον Άγιο, ο οποίος συνεχίζει μέχρι σήμερα να κάνει θαύματα και να είναι ένθερμος υπέρμαχος των ειλικρινά πιστών Χριστιανών ενώπιον του Θεού.

Με ποιμαντικό λόγο ο Επίσκοπος απηύθυνε λόγο στο μεγάλο πλήθος των πιστών λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο Άγιος  Γεώργιος με ένα μέρος των αγίων δυνάμεών του είναι ανάμεσά μας, για να μας ευλογήσει και να μας ενδυναμώσει πνευματικά, ώστε στις μέρες μας και στη ζωή μας να είμαστε άξια και αφοσιωμένα τέκνα του Χριστού, ακολουθώντας το παράδειγμα της αγιότητας…

Χαιρόμαστε, και είμαστε ευγνώμονες στον Θεό, που τιμάμε τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Γεώργιο, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσά μας την παραμονή της εορτής του. Χαιρόμαστε που ο Κύριος στέλνει την ευλογία Του μέσω του Αγίου Γεωργίου για να δυναμώσει τις καρδιές μας σε πίστη, ελπίδα και αγάπη και πάνω απ’ όλα σε ειρήνη. Ας προσκυνήσουμε μπροστά στα λείψανα του Αγίου Γεωργίου, ας λάβουμε ό,τι είναι απαραίτητο για τη σωτηρία και την αιώνια ζωή, και τα υπόλοιπα που χρειαζόμαστε -ο Θεός ξέρει, ας τα χαρίσει σε όλους. Ας αναζητήσουμε τη βασιλεία του Θεού για να πάρουμε αυτό που χρειάζεται ο καθένας για να είναι υγιής και χαρούμενος στις μέρες του», πρόσθεσε ο επίσκοπος.

Η προσκύνηση ενώπιον του ιερού συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το απότμημα των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου αναχώρησε για το χωριό Γκόρνι Λόζεν, όπου θα τεθεί για προσκύνηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες bg-patriarshia.bg

Περισσότερες φωτογραφίες:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *