Τις εκδηλώσεις του ετήσιου μνημόσυνου για τα 196 χρόνια από τον θάνατο του ΗΡΩΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑΑρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που διοργάνωσε ο Δήμος Εμμανουήλ Παππά στο ομώνυμο χωριό, τίμησε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής και την Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής, Κώστας Μπούμπας.  Τις εκδηλώσεις μνήμης τίμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος. Εκ μέρους της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος παραβρέθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος Λάζαρος Κυρίζογλου. Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ)Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, κατά τον χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποφάσισαν να τιμήσουν την μεγάλη προσφορά του Εμμανουήλ Παπά και να του δοθεί ο βαθμός του Υποστρατήγου επί τιμή.

Το πρωί της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη γενέτειρα του Σερραίου Αρχιστρατήγου, τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου. Στην συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο στη μνήμη του Εμμανουήλ Παπά και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώων του χωριού. Οι εκδηλώσεις μνήμης ολοκληρώθηκαν με παρέλαση και δρόμο αντοχής 17.000μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *