ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 107 ΧΡΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΙΜΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ

 

Τις εκδηλώσεις μνήμης για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση του Σιδηροκάστρου στις 27 Ιουνίου 1913 και των Σερρών στις 29 Ιουνίου 1913 από τους Βουλγάρους, τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

Το Σάββατο 27 Ιουνίου 2020 ο κύριος Μασλαρινός τίμησε τους Έλληνες ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για να απελευθερώσουν την ιστορική πόλη του Σιδηροκάστρου συμμετέχοντας στην Αρχιερατική Θεία λειτουργία η οποία τελέστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριου στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας και στην κατάθεση στεφάνων που ακολούθησε στο Ηρώο της πόλης.

 

Την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 ο Δήμαρχος Βισαλτίας τίμησε τις επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη των Σερρών, 107 χρόνια από την απελευθέρωσή της από την Βουλγαρική κατοχή, στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος. Μετά το τέλος της Δοξολογίας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Ελευθερίας και κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παππά.

 

«Τιμούμε τους ήρωες που με αυτοθυσία και αυταπάρνηση έδωσαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν την πατρίδα μας. Κάθε απελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων μας αφορά όλους!», τονίζει ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *