Κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά με το κύρος που αρμόζει, γιορτάστηκε η 108η Επέτειος της Απελευθέρωσης της Νιγρίτας 21 Φεβρουαρίου 1913 από τους Βούλγαρους. Λόγω των έκτακτων υγειονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού οι φετινές επετειακές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, χωρίς τη συμμετοχή της φιλαρμονική του Δήμου και μαθητική παρέλαση.

Αμέσως μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τον απελευθερωτή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής, Καπετάν Γιώργη Γιαγκλή. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο Κελεμπέκη.

Στην συνέχεια στο μνημείο Ηρώων της Νιγρίτας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Βουλευτή Σερρών της Ελληνικής Λύσης, κ. Κώστα Μπούμπα, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον Διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος Νιγρίτας Αστυνόμο Β΄ Αστέριο Σαλιάκα, τον Διευθυντή της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Στυλιανό Ρίζο, για την Διεύθυνση Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας, κ. Αναστάσιος Λυμπούδης, για τους μαθητές της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθήτρια του ΕΠΑΛ Νιγρίτας και για τους μαθητές της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης, μαθητής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της ημέρας: «Για άλλη μια χρονιά γιορτάζουμε την απελευθέρωση της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, μέσα όμως σε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Σήμερα αποδίδουμε τιμή και δόξα στους ήρωες, απελευθερωτές της Μακεδονίας . Ζήτω η Νιγρίτα, Ζήτω η Βισαλτία, Ζήτω η Μακεδονία, Ζήτω η Ελλάδα!»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *