Οι συνθήκες που ζούμε τις τελευταίες εβδομάδες είναι πρωτόγνωρες για όλους μας. Βρισκόμαστε στο μέσο μιας πανδημίας και κανείς μας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πότε και πως θα τελειώσει. Ο μόνος τρόπος για να είμαστε όλοι καλά, είναι να μείνουμε σπίτι μας. Είναι ατομική ευθύνη του καθενός μας και συλλογικό καθήκον μας ως κοινωνία τα μέτρα αυτοπεριορισμού, που υιοθέτησε η κυβέρνηση, να εφαρμοστούν με πειθαρχία. Σ’ αυτή την προσπάθεια, ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι πολύ κρίσιμος. Είναι ευθύνη των Δήμων να λάβουν όλες τις αποφάσεις για την υποστήριξη των πολιτών που αυτή την περίοδο μένουν στο σπίτι τους.

Ο Δήμος Βισαλτίας ήταν από τους πρώτους που έλαβε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενημερώσαμε εγκαίρως τους συμπολίτες μας. Υιοθετήσαμε έκτακτα μέτρα για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και των δημοτικών υπηρεσιών. Πήραμε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων στον Δήμο, στην ΔΕΥΑΒ και στα Νομικά πρόσωπα του Δήμου. Άμεσα χορηγήθηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού στο προσωπικό και ξεκίνησε η εκ περιτροπής εργασία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αντισηπτικό, μάσκες, κτλ), ενώ για την ασφάλεια όλων, εργαζομένων και πολιτών, εφαρμόσαμε ένα νέο μοντέλο εξυπηρέτησης του κοινού στις δημοτικές υπηρεσίες με ελεγχόμενη προσέλευση και προγραμματισμένα ραντεβού. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου συνεχίζουν να δουλεύουν εντατικά και ξεκίνησε άμεσα η απολύμανση δημοτικών κτιρίων, ΚΕΠ, και δημόσιων χώρων.

Όλο αυτό το διάστημα του αναγκαστικού αυτοπεριορισμού μας, η σκέψη μας βρίσκεται στο πλευρό των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στα νοικοκυριά με ένα άτομο, στους συμπολίτες μας που στηρίζονται στη βοήθεια των κοινωνικών δομών του Δήμου για να καλύψουν βασικές τους ανάγκες. Το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» έχει ενισχυθεί με εργαζόμενους από δομές η λειτουργία των οποίων βρίσκεται σε αναστολή βάση υπουργικής απόφασης. Παράλληλα δημιουργήθηκε ειδική δομή για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων. Εργαζόμενοι του Δήμου και εθελοντές επισκέπτονται και εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Από την πρώτη στιγμή, λειτουργεί στον Δήμο γραφείο Ψυχολογικής υποστήριξης για τη αντιμετώπιση των επιπτώσεων του εγκλεισμού. Επίσης ανταποκριθήκαμε στο αίτημα της ΚΕΔΕ και παραχωρήσαμε έξω-νοσοκομειακό χώρο για εθελοντική αιμοδοσία.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην αυστηρή εφαρμογή και τήρηση των μέτρων για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών με στόχο την ασφάλεια και προστασία εμπόρων, παραγωγών και καταναλωτών. Επιπλέον, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ για στήριξη των δομών υγείας, η Διοίκηση του Δήμου προσφέρει προστατευτικό υλικό στο ΕΚΑΒ Π.Ε. Σερρών, στα Κέντρα Υγείας Νιγρίτας, Μαυροθάλασσας, Σιδηροκάστρου, ιατρικό εξοπλισμό στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και τρόφιμα σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Τέλος η αρμόδια υπηρεσία του δήμου φρόντισε για την σίτιση των αδέσποτων ζώων.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα, παράλληλα με την προσπάθεια περιορισμού της πανδημίας σε εθνικό επίπεδο, η Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνει καθημερινά έναν αγώνα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στις τοπικές κοινωνίες, έναν αγώνα που τον κερδίζουμε κάθε μέρα όλοι μαζί ενωμένοι, κρατώντας όρθιες τις τοπικές κοινωνίες και δίνοντας αισιοδοξία και ελπίδα στους συμπολίτες μας.

Πηγή: https://www.airetos.gr/athanasios-maslarinos-allileggya-kai-symparastatis-stis-topikes-koinwnies-i-topiki-aytodioikisi.aspx

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *