Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του  Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που διεξήχθη στο Βόλο 21-23 Νοεμβρίου 2022 με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, όπου συζητήθηκαν όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού.


Το συνέδριο, το οποίο παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, διεξήχθη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από έντονες γεωπολιτικές αλλαγές και γεγονότα, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η κατακόρυφη αύξηση του κόστους ζωής, αποτέλεσε την ευκαιρία για να συζητηθούν όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού. Καθώς και να αναζητηθούν οι τρόποι και τα μέσα που θα επιτρέψουν στους δημάρχους να μετατρέψουν τους Δήμους σε σύγχρονους, πράσινους και ψηφιακούς, προς όφελος των πολιτών των τοπικών κοινωνιών.

Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου ο κ. Μασλαρινός είχε επαφές με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θοδωρή Λιβάνιο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Α΄ Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, τον πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ και Δήμαρχο Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, τους Δημάρχους Πειραιά και Θεσσαλονίκης, κ.κ. Γιάννη Μώραλη και Κωνσταντίνο Ζέρβα καθώς και άλλους Δημάρχους και προέδρους ΔΕΥΑ.

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, μετά από εκτενή διάλογο κατέληξαν κατά πλειοψηφία σε σειρά πολιτικών θέσεων και προτάσεων, οι οποίες θα τεθούν υπόψη του συνόλου της Αυτοδιοίκησης, της Κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά το κείμενο συμπερασμάτων του Ετήσιου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *