Με απαραίτητα εφόδια μια μάσκα, μία πυξίδα, ένα μολύβι και την καλή τους διάθεση, περισσότερα από 50 άτομα από Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Νέο Πετρίτσι, Νιγρίτα και Δομοκό βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 14 Νοεμβρίου 2021 στη Νιγρίτα για να συμμετέχουν στη δράση προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αθλητικού Προσανατολισμού Σερρών, “Ο-Σίρις”.

Εθελοντές, συμμετέχοντες και θεατές χρωμάτισαν τις όμορφες γειτονιές και την κεντρική πλατεία της Νιγρίτας. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η προώθηση και προβολή του αθλήματος του προσανατολισμού στο ευρύ κοινό, η τουριστική ανάδειξη της Νιγρίτας (Εκκλησία Αη Γιώργη, παλιά αρχοντικά, κτλ), αλλά τα πολλαπλά οφέλη (οικονομικό, κοινωνικό και ψυχολογικό κεφάλαιο) που προκύπτουν από την διοργάνωση μικρών αθλητικών γεγονότων στην τοπική κοινωνία.

Μικροί και μεγάλοι πέρασαν ένα ευχάριστο και διαφορετικό πρωινό. Διασκέδασαν, γέλασαν και γνώρισαν το άθλημα του προσανατολισμού μέσα στις γειτονιές της Νιγρίτας, με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Δήμαρχος, Αθανάσιος Μασλαρινός. Υποστηρικτές της δράσης ήταν ο Δήμος Βισαλτίας, ο Αθλητικός Σύλλογος Ταε Κβο Ντο Νιγρίτας «Μονομάχοι» και ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Νιγρίτας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *