Ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο συλλογής στερεών αποβλήτων και 381 καφέ κάδους, παρέλαβε ο Δήμος Βισαλτίας από τον ΦΟΔΣΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Διαχείρισης Βιοαποβλήτων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανπάπτυξη 2014-2020», με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ.


Τον εξοπλισμό παρέλαβαν ο αντιδήμαρχος καθημερινότητας, κ. Αργύρης Χατζημάρκος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιάννης Αδαμούδης για την ενίσχυση του τομέα καθαριότητας του Δήμου Βισαλτίας.

Τα βιοαποδομήσιμα απόβλητα θα συλλέγονται πλέον σε χωριστούς καφέ κάδους και στη συνέχεια θα κομποστοποιούνται δημιουργώντας εδαφοβελτιωτικό υλικό. Τα ειδικά απορριμματοφόρα μετά τη συλλογή των απορριμμάτων, επί τόπου κάνουν άμεση πλύση των κάδων και του οδοστρώματος και αυτοκαθαρίζονται.

Οι καφέ κάδοι, θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, στην προσπάθεια ανάπτυξης του νέου δικτύου συλλογής που έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, αλλά και την αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο θα αξιοποιεί Δήμος και πολίτες.

Στους κάδους αυτούς θα συγκεντρώνονται ξεχωριστά μόνο υπολείμματα κάθε είδους τροφών (κόκκαλα, φλούδες, ψωμί, ζυμαρικά, τυριά, καρποί, όσπρια), υπολείμματα καφέ και τσαγιού, φύλλα και κλαδάκια. Κατά συνέπεια οι πολίτες θα διαχωρίζουν από τα σκουπίδια τους, ότι μπορεί να ξαναγίνει ένα πλούσιο καθαρό λίπασμα τύπου compost, κατάλληλο για τα φυτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *