Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 109η επέτειος της απελευθέρωσης της Νιγρίτας 21 Φεβρουαρίου 1913 από τους Βούλγαρους. Μετά την Θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου τελέστηκε μνημόσυνο για τον απελευθερωτή της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής, Καπετάν Γιώργη Γιαγκλή. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου και η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον φιλόλογο και Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Μαυροθάλασσας, κ. Γεώργιο Τέζα.

Στην συνέχεια στο Ηρώο της Νιγρίτας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγο κ. Άγγελο Ιλαρίδη, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Βουλευτή Σερρών κ. Κωνσταντίνο Μπούμπα, για την Ελληνική Λύση, τον Υποδιευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Ιωάννη Βασιλκαρίδη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, Αντιπύραρχο κ. Νικόλαο Παπαδόπουλο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νιγρίτας κ. Νικόλαο Πολυχρονίδη, τον Διευθυντή της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κ. Στυλιανό Ρίζο, τον Διευθυντή της Α΄/ θμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ.  Γιάννη Καραβασίλη, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων Νομού Σερρών «Παύλος Μελάς» κ. Βάϊο Γκούρμη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Σερρών κ. Θεόδωρο Στρίκο, τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Σερρών, κ. Δημήτριο Κάντζα, τον εκπρόσωπο του ΕΒΕΣ κ. Διονύση Τρανταφύλλου, τον πρόεδρο ΚΑΠΗ κ. Ιωάννη Μιτσίλα, την Γενική γραμματέα του Συλλόγου Νιγριτινών Θεσσαλονίκης «Ο Βισάλτης», κ. Μαρία Μάλλιου, τους μαθητές Β΄/θμιας και Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Νιγρίτας.

Στην έναρξη της παρέλασης ξεχώρισαν οι απόγονοι Μακεδονομάχων, ακολούθησαν οι Γερακίνες από το χορευτικό τμήμα του ΔΗΚΚΠΠΠΑ του Δήμου Βισαλτίας, τα Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια από τις Δημοτικές Ενότητας Αχινού, Τραγίλου, Βισαλτίας και Νιγρίτας. Την παρέλαση έκλεισε τμήμα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Σερρών. Ο κόσμος που παραβρέθηκε στην πόλη της Νιγρίτας για να τιμήσει τους προγόνους μας που αγωνίστηκαν και χάθηκαν για την σημερινή ελεύθερη πατρίδα, δεν σταμάτησε να χειροκροτεί κατά την διάρκεια της παρέλασης.

Ξεχωριστή τιμή για τον Δήμο μας η παρουσία του Νιγριτινού στην καταγωγή Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης Αντιστράτηγου κ. Άγγελου Ιλαρίδη. Επίσης τις επετειακές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Νιγρίτας, τίμησαν με την παρουσία τους: οι πρώην Υπουργοί και Βουλευτές της ΝΔ κα Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης, ο Βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου , ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δήμαρχοι Ηράκλειας κ.  Γιώργος Κουτσάκης και Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση για την επέτειο της ημέρας: «Ο αγώνας για την απελευθέρωση της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής υπήρξε καθοριστικός. Οι νίκες των Ελλήνων κατά των Βουλγάρων έγιναν παγκοσμίως γνωστές. Επίσης οι νίκες αυτές ήταν καθοριστικές για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Χρόνια πολλά σε όλους! Χρόνια πολλά με υγεία, ελευθερία και Ειρήνη.»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε για την επέτειο της ημέρας: «Είναι μια πολύ μεγάλη μια πολύ σημαντική μέρα σήμερα για τη Νιγρίτα, τις Σέρρες και ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Και βέβαια μια τέτοια μέρα που τιμούμε τους ανθρώπους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, πρέπει να θυμόμαστε πάντα εμείς οι έλληνες ενωμένοι και προσηλωμένοι στους στόχους μας τα καταφέρνουμε πάντα. Έτσι και εμείς ως Περιφερειακή αρχή Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε εδώ σε δύσκολες συνθήκες πάλι να πετύχουμε τους στόχους μας που έχουμε θέσει από την πρώτη στιγμή, προκειμένου να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και να φέρουμε αναπτυξιακό πρόσημο στην περιοχή της Νιγρίτας, των Σερρών και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας. Χρόνια Πολλά σε όλους τους συμπολίτες μας από τη Νιγρίτα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *