Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η 110η επέτειος της Μάχης στα Πλατανούδια Τερπνής, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, στο Ηρώο Τερπνής στη θέση «Πλατανούδια».


Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κυβέρνησης , Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Βουλής, Βουλευτή Ν. Σερρών κ. Θεόφιλο Λεονταρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον Δήμαρχο Βισαλτίας κ. Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Τερπνής κ. Αθανάσιο Μιχαλάκη, τον Υποδιοικητή του 10ου Συντάγματος Πεζικού, αντισυνταγματάρχη κ. Κωνσταντίνο Ευαγγελούδης, τον Υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, Αστυνομικό Διευθυντή κ. Ιωάννη Βασιλκαρίδη, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, αντιπύραρχο κ. Ανδρέα Θεοδωρίδη, τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Ιωάννη Καραβασίλη, τον πρόεδρο του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννη Νούλη και  μαθητή του δημοτικού Σχολείου Τερπνής. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Τερπνής κ. Κωνσταντίνος Γκιοβές.

Στην συνέχεια στην κεντρική πλατεία της Τερπνής με την συνοδεία της Φιλαρμονικής Μπάντας Νιγρίτας του Δήμου Βισαλτίας, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την Δεξίωση που δόθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος.

Τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την ιστορική Μάχη στα Πλατανούδια της Τερπνής τίμησαν επίσης, ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ελευθέριος Αβραμάκης, ο Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Καριπίδης Δημήτριος, οι Αντιδήμαρχοι Βισαλτίας κ.κ. Αδαμούδης Ιωάννης, Βαδικόλιος Θεόδωρος, Πασχαλίδης Νικόλαος, Χατζημάρκος Αργύριος και Ψαρράς Λεωνίδας, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βισαλτίας κ. Θωμάς Μπακαλούδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒ κα Αλεξάνδρα Καρρά, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και κάτοικοι της Τερπνής.