Έναν καλαίσθητο χώρο για την τέλεση των πολιτικών γάμων απέκτησε ο Δήμος Βισαλτίας.  Ο ξεχωριστός αυτός χώρος δημιουργήθηκε στο ισόγειο του Λαογραφικού Μουσείου «ΓΕΡΑΚΙΝΑ», στην περιοχή «Τσακαλάδες» της Νιγρίτας, όπου βρίσκεται το πηγάδι της «Γερακίνας». Στον στολισμό του χώρου, κυριαρχεί η ελιά με τις παραδοσιακές στάμνες σε αποχρώσεις του εκρού και του λαδί. Έγινε ένα πάντρεμα της ελληνικής παράδοσης με σύγχρονα στοιχεία.

Η επιλογή του χώρου συμβολική, καθώς στη συγκεκριμένη γειτονιά γεννήθηκε, πριν από 150 χρόνια περίπου, ένας μεγάλος πλατωνικός έρωτας, ανάμεσα στη Γερακίνα και στον Τριαντάφυλλο.

«Η όμορφη Νιγριτινή κόρη σε ηλικία 16 χρόνων ένιωσε το πρώτο ερωτικό σκίρτημα στο πρόσωπο του νεαρού Τριαντάφυλλου. Ο πλατωνικός τους έρωτας αναπτυσσόταν όταν συναντιόνταν οι δύο νέοι στο πηγάδι και αντάλλασσαν κλεφτές ματιές και χαμόγελα. Ένα μεσημέρι η Γερακίνα, όπως λέει και το λαϊκό άσμα, κίνησε να φέρει νερό από το πηγάδι, ο χάρος όμως ζήλεψε την ομορφιά της. Η Γερακίνα γλίστρησε, η στάμνα έγινε χίλια κομμάτια και η Γερακίνα χάθηκε».

Ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, με τον πρώτο πολιτικό γάμο που τέλεσε ο Αντιδήμαρχος Βισαλτίας, Αργύρης Χατζημάρκος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *