Με περισσότερους συμμετέχοντες και ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων δράσεων άνοιξε τις πύλες της η 2η Ανθοκομική Έκθεση Βισαλτίας, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Απριλίου, στην πλατεία Δημαρχείου.


Με χρώματα, αρώματα, μουσική και χορό πλημμύρησε το κέντρο της Νιγρίτας. Φυτά , λουλούδια, αρωματικά βότανα, είδη κήπου και βιβλία φιλοξενούνται στην 2η Ανθοκομική Έκθεση Βισαλτίας.  Φυτωριούχοι – ανθοπαραγωγοί και έμποροι προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών προβάλλοντας τα προϊόντα τους με εντυπωσιακό τρόπο και σε ανταγωνιστικές τιμές, συνομιλώντας με το κοινό και παρέχοντας συμβουλές.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης τις εντυπώσεις «έκλεψαν» τα μικρά παιδιά που συμμετείχαν στις πλούσιες δράσεις των ΚΔΑΠ του Δήμου ΒισαλτίαςΖωγράφισαν τον δικό τους πίνακα για την άνοιξη, έκαναν χειροτεχνίες με θέμα τις μέλισσεςφύτεψαν λουλούδια και χειροτέχνησαν το δικό τους γλαστράκι. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε και μουσικοχορευτικά με δύο παραστάσεις «Μέλισσες παντού» και «Ο χορός των λουλουδιών» από τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου.

Παρόντες κατά τη έναρξη της έκθεσης ήταν ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας κ. Λεωνίδας Ψαρράς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομίας και Διοίκησης κ. Νίκος Πασχαλίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Αβραμίδης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δάφνης κ. Παναγιώτης Σιτσόγλου, η αντιπρόεδρος της Κοινότητας Νιγρίτας κα Κατερίνα Χατζηστραβού, ο Διευθυντής του Κεντρικού Καταστήματος Σερρών της Τράπεζας Πειραιώς κ. Κώστας Μαμάλιας και πλήθος κόσμου.

Την δεύτερη μέρα, παράλληλα με την Ανθοκομική έκθεση θα υπάρξουν δράσεις για τα παιδιά, όπως face painting, ζωγραφική με μαρκαδόρους και θα απολαύσουμε τους μικρούς κηπουρούς να δημιουργούν τους δικούς τους βοτανόκηπους.

Από την Πέμπτη 6 Απριλίου κατά τις πρωινές ώρες θα λειτουργεί έκθεση των πασχαλινών δημιουργιών του ΚΔΑΠΜΕΑ Ανθής.

Την Ανθοκομική Έκθεση η οποία θα λειτουργεί έως την Κυριακή των Βαΐων 9 Απριλίου 9:00 – 21:00, διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας με το ΔΗΚΚΠΠΠΑ και την ΚΕΔΗΒ.