Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί την κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού σχετικά με περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Το φετινό θέμα – σύνθημα είναι: «Επανασχεδιασμός, Αναδημιουργία, Αποκατάσταση» (Reimagine, Recreate, Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων. Η Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, θα αποτελέσει και την απαρχή της διεθνούς δεκαετίας δράσης (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων των Ηνωμένων Εθνών (UN), μια παγκόσμια πρωτοβουλία για την αποκατάσταση και αναβίωση ποικίλων οικοσυστημάτων, από τις κορυφές των βουνών μέχρι τα βάθη της θάλασσας.

Ο Δήμος Βισαλτίας με σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», διοργανώνει και σας προσκαλεί να συμμετέχετε, σε μία σειρά δράσεων αφιερωμένες στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που ξεκινούν στην Νιγρίτα το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021.

Την διοργάνωση των δράσεων ανέλαβαν η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες για μία πιο πράσινη και όμορφη Βισαλτία όπου όλοι μπορούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει τα εξής:

 

Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

 

Ώρα: 11:00 Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας

«Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο». Συλλέγω πλαστικά καπάκια, προστατεύω το περιβάλλον και προσφέρω στους συμπολίτες μου. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο κύβο που τοποθετήθηκε από τον Δήμο Βισαλτίας στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, οι πολίτες μπορούν να ρίχνουν τα πλαστικά καπάκια που συλλέγουν συμβάλλοντας στο να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας.

 

Ώρα: 17:30 Κεντρικό Πάρκο Νιγρίτας

«ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου». Ευαισθητοποίηση των δημοτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.  Εθελοντική δράση καθαρισμού δημόσιων χώρων και χώρων πρασίνου. Σύλλογοι, Εθελοντικές Ομάδες και Πολίτες δίνουν ραντεβού στο Κεντρικό Πάρκο της Νιγρίτας όπου αφού τους δοθούν σακούλες, γάντια και μάσκες συμμετέχουν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής.

 

Ώρα 18:30 Εκκλησάκι Αγίου Θωμά – Περιοχή Σφαγείων

«Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Δενδροφύτευση με τους γονείς των παιδιών που γεννήθηκαν από τον Μάιο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021, στην Δ.Κ. Νιγρίτας. Ο Δήμος Βισαλτίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποιεί την δράση «Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο Δήμος αναλαμβάνει να φυτεύει ένα νέο δέντρο για κάθε νέα γέννηση που θα δηλώνεται στα μητρώα του Δήμου Τα νεοφυτεμένα δέντρα θα υιοθετούνται από την οικογένεια  του παιδιού αρχικά και μετέπειτα από το ίδιο το παιδί. Στόχος της δράσης είναι ο κάθε γονιός να γιορτάζει τον ερχομό του παιδιού του με μία πράξη που συμβολίζει μια νέα αρχή, οι νεαροί δημότες να αποκτήσουν “γερές ρίζες” στον τόπο τους και να ευαισθητοποιηθούν προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι δενδροφυτεύσεις βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας. (Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί και στον υπόλοιπο Δήμο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.)

 

Σεβόμαστε τον τόπο μας ! Αγαπάμε το περιβάλλον!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *