Ο Δήμος Βισαλτίας ανακοινώνει την έγκριση και ένταξη προς χρηματοδότηση της πρότασης που υποβλήθηκε για την πρόσκληση ΑΤ09 στον άξονα προτεραιότητας «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ» του Προγράμματος Αντώνης Τρίτσης, με τίτλο: «ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ».


Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά στη σύνταξη νέων μελετών, συνολικού προϋπολογισμού 456.257,32€, σε επίπεδο εφαρμογής για τα παρακάτω αντικείμενα:

 1. «Μελέτες για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων Δήμου Βισαλτίας»

 Στο αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης όπως αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα, ενεργειακά με βελτιωμένους ενεργειακούς δείκτες και προσθήκη όπου απαιτείται εξωτερικής (ή εσωτερικής) μόνωσης κελύφους. Σχέδια λεπτομερειών για το πέρασμα και την ορθή αντιμετώπιση ανά κτίριο. Μελέτες Ενεργειακές για την συμμόρφωση των ενεργειακών καταναλώσεων των κτιρίων σύμφωνα με τον ΚΕΝΑΚ καθώς και Η/Μ μελέτες (αναβάθμιση συστημάτων θέρμανσης-αερισμού-ύδρευσης-αποχέτευσης).Επιπλέον θα προβλεφθούν εργασίες συμμόρφωσης των κτιρίων με το Άρθρο 26 του ΝΟΚ για προσβασιμότητα από εμποδιζόμενα άτομα. Οι μελέτες θα αφορούν τις ακόλουθες κτιριακές υποδομές:

 • Δημοτικό Μέγαρο Νιγρίτας

 • Γυμνάσιο – Λύκειο Νιγρίτας

 • Γυμνάσιο – Λύκειο Μαυροθάλασσας

 • Γυμνάσιο Δημητριτσίου

 • Κοινοτικό Κατάστημα – ΚΕΠ Δημητριτσίου

 1. «Μελέτη για την αποκατάσταση του κτιρίου πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στη Νιγρίτα»

Το προτεινόμενο έργο αναφέρεται στην αποκατάσταση του κτιρίου του πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στη Νιγρίτα και την επανάχρηση του ως κτίριο πολλαπλών χρήσεων. Περιλαμβάνει την δομική αποκατάσταση, την λειτουργική προσαρμογή και την αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Ακόμη την αρχιτεκτονική τεκμηρίωση, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτιρίου καθώς την επίπλωση και τον εξοπλισμό του χώρου.

Το κτίριο βρίσκεται χωρίς συντήρηση εδώ και δεκαετίες, με αποτέλεσμα την υποβάθμισή του ως ιστορικού και πολιτισμικού πόρου, ενώ έχουν υποβληθεί πολλές φορές αιτήματα για την κατεδάφισή του λόγω επικινδυνότητας. Η ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασής του, έχοντας ως γνώμονα την διατήρηση της ιδιαίτερης ταυτότητας και αισθητικής του αξίας, θα προσδώσει λύσεις σε μεγάλο βαθμό στα παραπάνω προβλήματα.

Το έργο αποσκοπεί στην ενίσχυση του πολιτισμικού δυναμικού στην περιοχή και την δημιουργία του μοναδικού κατάλληλου χώρου στο Δήμο Βισαλτίας για την φιλοξενία εκθέσεων, εκδηλώσεων της εκπαίδευσης, θεατρικών – μουσικών εκδηλώσεων, πραγματοποίηση ομιλιών, ημερίδων, συνεδρίων κ.τ.λ. Αναλυτικότερα επιδιώκεται:

 • Η αισθητική αποκατάσταση του κτιρίου.

 • Η επανάχρησή του ως αίθουσες πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Βισαλτίας.

 • Η ανάδειξη της ταυτότητας και της ιδιαιτερότητας της περιοχής με σύγχρονο τρόπο, αξιοποιώντας στοιχεία της χαρακτηριστικής φυσιογνωμίας του αστικού χώρου και του φυσικού περιβάλλοντος.

 1. «Μελέτες για την ανέγερση νέου ανοιχτού Κολυμβητηρίου»

Αφορά την σύνταξη μελετών για την κατασκευή ενός νέου ανοιχτού Κολυμβητηρίου σε δημοτική έκταση στην τοπική κοινότητα Θερμών. Το αντικείμενο της προς εκπόνηση μελέτης, περιλαμβάνει την εκπόνηση των εξής επί μέρους μελετών:

 • Την εκπόνηση της Αρχιτεκτονικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει:

α) Την μελέτη της ανοικτής κολυμβητικής δεξαμενής διαστάσεων 25,00μ Χ 15,00μ, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής αποδυτηρίων, WC, κυλικείου και λοιπές συνοδές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 145,00 μ2. β) Ενεργειακή μελέτη (ΚΕΝΑΚ)

 • Την εκπόνηση της Ειδικής Αρχιτεκτονικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει:

Την μελέτη διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου εμβαδού 80, 00 μ2 .

 • Την εκπόνηση της Στατικής μελέτης η οποία θα περιλαμβάνει:

Την μελέτη της ανοικτής κολυμβητικής δεξαμενής διαστάσεων 25,00μ. Χ 15,00μ., συμπεριλαμβανομένων και των χώρων αποδυτηρίων, χώρων υγιεινής αποδυτηρίων, Μ0, κυλικείου και λοιπές συνοδές εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 145,00 μ2.

 • Την εκπόνηση της Μελέτης Η/Μ Έργων, η οποία θα περιλαμβάνει:

Τις μελέτες ύδρευσης, αποχέτευσης, πυρόσβεσης, ηλεκτρικά ισχυρά ρεύματα, ασθενή ρεύματα, θέρμανση ψύξη, αλεξικέραυνα-γειώσεις, ενεργειακή μελέτη (ΚΕΝΑΚ), ηλεκτροφωτισμού, θέρμανσης ανοιχτή κολυμβητικής δεξαμενής και εγκατάστασης μηχανοστασίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *