Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Βισαλτίας στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον Άξονα Προτεραιότητας «Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου και των οικισμών» με τίτλο «Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία» συνολικού προϋπολογισμού 574.551,04 ευρώ.

Μετά από την ολοκλήρωση δύο (2) γεφυρών (Αμπέλων – Τριανταφυλλιάς και Καστανοχωρίου – Αγίου Δημητρίου), την υπογραφή σύμβασης για την αγροτική οδοποιία Σιτοχώρι – Πατρίκι με χρηματοδότηση 360.000,00 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών και με προσωπική παρέμβαση του Υπουργού κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθώς και το κονδύλι των 300. 000,00 για αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας από τις καταστροφές των πλημμυρών του Ιανουάριου 2021, έρχεται η έγκριση της πρότασης που κατατέθηκε στην πρόσκληση ΑΤ05, του προγράμματος «Αντώνης ΤΡΙΤΣΗΣ», «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΗΝ Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΘΑΛΑΣΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ»

Η πρόταση αφορά στη βελτίωση του αγροτικού δρόμου που συνδέει την Μαυροθάλασσα με τον Άγιο Δημήτριο και περιλαμβάνει εργασίες  χωματουργικές, ασφαλτόστρωσης,  οδόστρωσης και σήμανσης ασφάλειας.

Στόχο έχει την ασφαλή και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων στις καλλιέργειες για την εύκολη διακίνηση και τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων. Η βελτίωση της  εν λόγω οδού θα εξυπηρετήσει την πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων των  Τοπικών Κοινοτήτων στα αγροτεμάχια και στις μονάδες τους.

Με κονδύλια που πλησιάζουν τa 2.000.000,00 Ευρώ, στα δύο (2) χρόνια διοίκησης, η Δημοτική Αρχή του Αθανάσιου Μασλαρινού αποδεικνύει πόσο ψηλά, στην ατζέντα της, έχει την στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και όλων των κατοίκων του Δήμου Βισαλτίας. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε με σχέδιο και όραμα, με στοχευμένες διεκδικήσεις, αφενός για την ενίσχυση των υποδομών του Δήμου, αφετέρου για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *