ΕΝΕΚΡΙΝΕ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΕΡΠΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Σερρών σε αίτημα – πρόταση του Δήμου Βισαλτίας για «Χορήγηση έγκρισης καθαρισμού του αρχαιολογικού χώρου Τερπνής και την περεταίρω αξιοποίησή του».
Συγκεκριμένα η υπηρεσία αποδέχθηκε, σε πρώτη φάση, την πρόταση για τον καθαρισμό του αρχαιολογικού χώρου της Τερπνής από προσωπικό του Δήμου Βισαλτίας. Με την θετική αυτή εξέλιξη δίνεται η δυνατότητα στην Δημοτική Αρχή να συμβάλει με κάθε τρόπο στην προστασία, ανάδειξη και προβολή του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου και γενικότερα της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Μάλιστα μεταξύ άλλων στο έγγραφό της προς τον Δήμο Βισαλτίας η Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών αναφέρει: «Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση, ελπίζοντας σε μία γόνιμη και επιτυχημένη συνεργασία, ευχόμενοι το παράδειγμά σας να έχει και άλλους μιμητές.»
«Στόχος της Δημοτικής Αρχής», επεσήμανε ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, «είναι η διάσωση, αξιοποίηση και προβολή της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας, αξιοποιώντας κάθε μέσο και δράση πάντα στο πλαίσιο μιας γόνιμης και επιτυχημένης συνεργασίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *