ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Ο Δήμος Βισαλτίας συνεχίζοντας το σχέδιο παρεμβάσεων και τη σταδιακή υλοποίηση θεμάτων που αφορούν στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως παρεμβάσεις σε υποδομές, λειτουργικότητα, προληπτικές ενέργειες απολύμανσης, προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσα προστασίας, προχώρησε στην ενίσχυση με υλικοτεχνικό εξοπλισμό σε σχολεία του Δήμου.

Πρόκειται για την προσπάθεια ενίσχυσης των σχολικών μονάδων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, διαμέσου του εποπτευόμενου φορέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ), σε συνεργασία πάντα με την εκπαιδευτική κοινότητα , τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και κυρίως τους προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Σερρών.

Μετά από συνεχείς επαφές και την εξαιρετική συνεργασία του Δημάρχου Βισαλτίας Αθανάσιου Μασλαρινού με το γραφείο του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, αναζητώντας λύσεις σε προβλήματα αλλά και την ενίσχυση δομών και φορέων του Δήμου εξασφαλίστηκε ο εξοπλισμός σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας (καινούργια θρανία, καθίσματα μαθητών, εκπαιδευτικών και εκδηλώσεων, καινούργιες βιβλιοθήκες, γραφεία, κασετίνες παιδαγωγικού υλικού, παιχνίδια μαθηματικής σκέψης, πίνακες μαρκαδόρου καθώς και ανταλλακτικά υλικά). Στην υλοποίηση αυτής της φάσης συμπεριλήφθησαν το Δημοτικό Σχολείο Μαυροθάλασσας και το ΕΠΑΛ της Νιγρίτας, στα οποία παραδόθηκαν θρανία και καρέκλες.

Η δημοτική αρχή σε συνεργασία με όλους τους φορείς έχει θέσει ως στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη των εξοπλιστικών αναγκών των σχολείων του Δήμου Βισαλτίας, για την διευκόλυνση στην υλοποίηση των μαθημάτων και την αναβάθμιση της ποιότητας στην εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *