Τετραήμερες εκδηλώσεις για τη γιορτή της «Παναγιάς Άξιον Εστί», ακριβούς αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας του Αγίου Όρους, όπου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου της Νιγρίτας, πραγματοποιούνται από τις 8 έως τις 11 Ιουνίου, από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας και τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Σάββατο με την τέλεση του εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου. Στην συνέχεια με την συνδιοργάνωση του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Σεργιάνι στην παράδοση». Συμμετείχαν παραδοσιακά χορευτικά τμήματα από τον σύλλογο Διακρατικών Πολιτιστικών ανταλλαγών Σοχού, τον Σύλλογο Γυναικών Άνω Μητρουσίου, «Η Δήμητρα» και τον Σύλλογο Εβριτών Νομού Σερρών.

Ο κόσμος που τίμησε και παρευρέθηκε στην εκδήλωση απόλαυσε τους χορευτές των τμημάτων ενώ παράλληλα προσφέρθηκε και φαγητό «Τράπεζα Αγάπης, Κουρμπάνι», από τάματα ενοριτών.

Την όλη επίβλεψη της εκδήλωσης είχαν οι κυρίες του συλλόγου γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα», που δεν σταμάτησαν λεπτό να φροντίζουν τους προσκεκλημένους τους.

Σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν, η εκκλησιαστική επιτροπή, δώρισε από μια εικόνα, αντίγραφο, της «Παναγίας Άξιον Εστί»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Γιάννης Μωυσιάδης και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Νιγρίτας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 10 Ιουνίου
21:00 «Ιερή Αγρυπνία»
Τρίτη 11 Ιουνίου
19:00 Μεθεόρτιος Εσπερινός και ο Παρακλητικός Κανόνας στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Ευχαριστούμε το serrespost.gr

Πηγή: https://www.serrespost.gr/2019/06/09/%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%AC%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CE%B5%CF%83%CF%84%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD/?fbclid=IwAR0L6DEwIr2UXSUEOXHLAtF7Duvr2PiCTIAuKnRtsBEK8i99Sptf7zWn-ik

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *