Η προγραμματική σύμβαση που υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Σερρών και της ΑΣΠΑΙΤΕ ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση των προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ στην πόλη μας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.


Το πρώτο πρόγραμμα θα μπορούν να παρακολουθήσουν 200 άτομα και το δεύτερο 40. Η υποβολή αιτήσεων βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Αυγούστου και στη συνέχεια θα διενεργηθεί κλήρωση στις 26 Αυγούστου για την ανάδειξη των τελικών επιτυχόντων.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Σερραίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Χατζηβασιλείου, η οποία θα δώσει τις δυνατότητα στους Σερραίους που επιθυμούν να αποκτήσουν εκπαιδευτική και διδακτική επάρκεια να εξοικονομήσουν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα υποχρεωνόταν να δαπανήσουν για τη μετάβασή τους στη Θεσσαλονίκη ή τις Σάπες, που είναι οι πλησιέστερες περιοχές όπου υλοποιούνται προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ.

Περήφανος που θα “τρέξουν” στις Σέρρες τα πολύ σημαντικά προγράμματα της ΑΣΠΑΙΤΕ δήλωσε ο Σερραίος βουλευτής Τάσος Χατζηβασιλείου συγχαίροντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που ανταποκρίθηκαν άμεσα εκπληρώνοντας όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης δήλωσε πως η υλοποίηση προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ προσδίδει εκπαιδευτική υπεραξία στην Π.Ε. Σερρών και ευχαρίστησε τον βουλευτή κ. Τάσο Χατζηβασιλείου για την καθοριστική συμβολή του.

Ο δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός τόνισε ότι η υλοποίηση των δύο προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σέρρες ανοίγει νέες προοπτικές για την περιοχή μας.

Το εγκώμιο του Σερρραίου προέδρου της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Γ. Χατζαράκη έπλεξε ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα ακολουθήσουν και άλλες πιο σπουδαίες ανακοινώσεις.

Ο Σερραίος πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ κ. Γεώργιος Χατζαράκης ανέφερε ότι το διδακτικό προσωπικό θα προέρχεται από τις Σέρρες, ενώ προανήγγειλε την προκήρυξη για την πρόσληψη του συντονιστή αλλά και για την κάλυψη δύο θέσεων γραμματειακής υποστήριξης.

Ο κ. Χατζαράκης εκτός από τον κ. Χατζηβασιλείου ευχαρίστησε και τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών κ. Στέλιο Ρίζο για την αμέριστη βοήθεια και την πλήρη υποστήριξη σε υλικοτεχνική υποδομή.

Ο πρόεδρος της ΑΣΠΑΙΤΕ υπογράμμισε ότι «το αυτοχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ ενσωματώνει τη θεωρία με την πράξη με αξιοποίηση σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας και εκπαιδευτικών τεχνικών. Μαζί με την πόλη των Σερρών υλοποιείται σε 13 πόλεις. Έχει διάρκεια δύο ακαδημαϊκών εξαμήνων. Χορηγείται πιστοποιητικό παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας μετά από αξιολόγηση  11 μαθημάτων του προγράμματος αλλά και σε πρακτικές ασκήσεις διδασκαλίας.

Το ΠΕΣΥΠ έχει ως σκοπό να εξειδικεύσει πτυχιούχους στο αντικείμενο συμβουλευτική-προσανατολισμός ώστε να είναι σε θέση να λειτουργήσουν με επάρκεια ως εξειδικευμένοι λειτουργοί σε διάφορους χώρους και φορείς, τόσο στην εκπαίδευση όσο και στην απασχόληση όσο και αλλού στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι σπουδαστές του ΠΕΣΥΠ προκειμένου να λάβουνε πιστοποιητικό ειδίκευσης στην συμβουλευτική και στον προσανατολισμό υποχρεούνται να έχουν εξεταστεί επιτυχώς σε  11 μαθήματα του προγράμματος σπουδών και να έχουν ολοκληρώσει μία πρακτική άσκηση διάρκειας 300 ωρών. Με την αποφοίτησή τους αποκτούν εργασιακά δικαιώματα συμβούλου σταδιοδρομίας επαγγελματικού προσανατολισμού».

 

Πηγή : eproodos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *