«ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Βισαλτίας με σύνθημα «Είναι ώρα να κάνουμε πράσινες τις γειτονιές μας», διοργάνωσε  και πραγματοποίησε με επιτυχία μία σειρά δράσεων που ξεκίνησαν στην Νιγρίτα το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και θα επεκταθούν σε ολόκληρο τον Δήμο Βισαλτίας. Η ανταπόκριση και συμμετοχή μαθητών, φορέων, συλλόγων και πολιτών ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την διοργάνωση των δράσεων ανέλαβαν η Αντιδημαρχία Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, θέτοντας τις βάσεις για την συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τους πολίτες για μία πιο πράσινη και όμορφη Βισαλτία όπου όλοι μπορούν να συμβάλλουν και να συμμετέχουν.

Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο κύβο που τοποθετήθηκε στην Κεντρική Πλατεία της Νιγρίτας, το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου 2021, με σύνθημα «Κάθε καπάκι, ένα χαμόγελο», ο κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου, μεταξύ τους μικρά παιδιά, μαθητές και σύλλογοι, έριξαν μέσα πλαστικά καπάκια προστατεύοντας το περιβάλλον και προσφέροντας σε συμπολίτες μας. Ο κύβος για τα πλαστικά καπάκια θα παραμείνει μόνιμα στο σημείο και μάλιστα η συγκεκριμένη δράση θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου Βισαλτίας. Παράλληλα μοιράστηκαν στον κόσμο ενημερωτικά φυλλάδια για το πρόγραμμα ανακύκλωσης μικρών και μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Βισαλτίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου σύλλογοι, παιδιά και πολίτες συναντήθηκαν στο Κεντρικό Πάρκο της Νιγρίτας και αφού τους δόθηκαν σακούλες, γάντια και μάσκες συμμετείχαν στην εθελοντική δράση καθαρισμού της περιοχής, «ΚαθαρίΖΩ τον τόπο μου».

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος έκλεισε με την δράση «Ένα δέντρο για κάθε παιδί». Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση και συμμετοχή των οικογενειών στην δενδροφύτευση που πραγματοποιήθηκε για τα παιδιά που γεννήθηκαν από τον Μάιο του 2020 έως και τον Απρίλιο του 2021και ο πατέρας τους είναι δηλωμένος δημότης στην Δημοτική Κοινότητα Νιγρίτας. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, ο Δήμος αναλαμβάνει να φυτεύει ένα νέο δέντρο για κάθε νέα γέννηση που θα δηλώνεται στα μητρώα του Δήμου. Τα νεοφυτεμένα δέντρα υιοθετούνται από την οικογένεια  του παιδιού αρχικά και μετέπειτα από το ίδιο το παιδί. Στόχος της δράσης είναι ο κάθε γονιός να γιορτάζει τον ερχομό του παιδιού του με μία πράξη που συμβολίζει μια νέα αρχή, οι νεαροί δημότες να αποκτήσουν “γερές ρίζες” στον τόπο τους και να ευαισθητοποιηθούν προς την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς οι δενδροφυτεύσεις βελτιώνουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής μας.
Η αρχή της δράσης έγινε από την Νιγρίτα, όπου ένα νέο πάρκο γεννιέται, και θα υλοποιηθεί και στον υπόλοιπο Δήμο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Έργων, Θοδωρής Βαδικόλιας, ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Νίκος Πασχαλίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Αργύρης Χατζημάρκος από την πρώτη στιγμή συντόνιζαν και συμμετείχαν ενεργά στις εθελοντικές δράσεις. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Παπαθανασίου, η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β., Αλεξάνδρα Καρρά και η Πρόεδρος της Τ.Κ. ΝικόκλειαςΔήμητρα Κουντούδη. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α.Β., του Τμήματος Καθαριότητας, της Πολιτική Προστασία και των Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Προϊστάμενο, Χρήστο Δάρατζη και στους Πυροσβέστες του Π.Κ. Νιγρίτας, οι οποίοι για ακόμη μια φορά ανταποκρίθηκαν στην βοήθεια που τους ζητήθηκε από τον Δήμο.

Στις δράσεις για την Ημέρα Περιβάλλοντος του Δήμου Βισαλτίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Διευθυντής του Καταστήματος Νιγρίτας της Τράπεζας Πειραιώς, με την σύζυγο του,  Μαρία Μπαλκούρη, μέλος της Τ.Κ. Νιγρίτας και η Αντιπρόεδρος, Κατερίνα Χατζηστραβού. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Νιγρίτας «Η Γερακίνα», Νίκη Μάστορα και μέλη του Δ.Σ., η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής, Βούλα Αγκαθά και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιβήρων, Σπυριδούλα Αποστολάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *