ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τετραήμερο πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Βισαλτίας σε συνεργασία με τη Διεθνή φιλοζωική Οργάνωση VETS IN ACTION και με την πολύτιμη συνέργεια του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 115 αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες. Οι στειρώσεις έγιναν δωρεάν, από εξειδικευμένους κτηνιάτρους της VETS IN ACTION, οι οποίοι είχαν προσκληθεί από τον Δήμο Βισαλτίας μετά από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα των στειρώσεων πραγματοποιήθηκε σε δημοτικό κτίριο πλησίον του ΣΜΑ Θερμών, από τις 7 έως και τις 10 Οκτωβρίου 2019.

Τα αδέσποτα ζώα μεταφέρονταν στο χώρο των στειρώσεων από συνεργείο του Δήμου ή από εθελοντές του συνεργαζόμενου Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών. Πολύτιμη ήταν και η βοήθεια και συμμετοχή των πολιτών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Παράλληλα στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας των ζώων πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του  αδειοδοτημένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος “Άνθρωποι και ζώα – συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη ” υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιήθηκαν στους μαθητές του 1ου και 3ου δημοτικό σχολείο Νιγρίτας από την εκπαιδευτικό και  μέλος Δ.Σ. της ΠΦΠΟ Ζωή Κοντού.

Ευελπιστούμε ότι με τη βοήθεια όλων θα έχουμε λιγότερα αδέσποτα στους δρόμους, περισσότερη φιλοζωική συνείδηση και περισσότερους υπεύθυνους ιδιοκτήτες σκύλων ώστε να μην τα εγκαταλείπουν.

Όπως αναφέρει σε σχετικό ευχαριστήριο μήνυμά της η Ζωή Κοντού, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντική Ομοσπονδίας:

«Το 4ήμερο πρόγραμμα Δωρεάν μαζικών στειρώσεων του Δήμου Βισαλτίας και της οργάνωσης VETS in ACTION σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών στο χώρο του ΣΜΑ ολοκληρώθηκε στις 10 Οκτωβρίου με μεγάλη επιτυχία!! Στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 115 αδέσποτα ζώα, σκύλοι και γάτες!! Η προσέλευση των πολιτών – εθελοντών από την πόλη της Νιγρίτας και τα γύρω χωριά ήταν απίστευτα μεγάλη!! Χάρη στην ακούραστη δράση των κτηνιάτρων αλλά και των εθελοντών μπόρεσαν να πιαστούν αρκετά δύσκολα ζώα που διαφορετικά θα αναπαράγονταν συνεχώς επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την ήδη βεβαρημένη περιοχή της Νιγρίτας. Ευχαριστούμε πρώτιστα την οργάνωση VETS in ACTION για το τεράστιο έργο και την αφιλοκερδή προσφορά της! Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές του ΦΟΣ και του hope for paws Νιγρίτας για την ακούραστη προσφορά τους όλο αυτό το διάστημα! Ευχαριστούμε επίσης τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Α. Χατζημάρκο για όλη την βοήθεια του στην απρόσκοπτη διοργάνωση και ολοκλήρωση του προγράμματος! Ευχαριστούμε τέλος το δήμαρχο Βισαλτίας Α.Μασλαρινό, που από την έναρξη της θητείας του έθεσε μεταξύ των υπολοίπων προτεραιοτήτων του Δήμου του και το θέμα της προστασίας των ζώων και ποιότητας ζωής των δημοτών του ξεκινώντας δυναμικά κ με σωστά βήματα!!! Ένα μεγάλο ΜΠΡΆΒΟ σε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν!!!!»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *