Με μία εξαιρετική συναυλία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος Βισαλτίας.


Σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και την έμπρακτη στήριξη του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Σπυρόπουλου, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το βράδυ του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου, μια ξεχωριστή μουσική παράσταση.

«Με δύο Πατρίδες…» μια ιστορική και μουσική διαδρομή στα μονοπάτια των προγόνων μας, που άφησαν ανεξίτηλο το πολιτιστικό τους στίγμα. Με αφετηρία τη Σμύρνη και το Αϊβαλί, την Πόλη και όλη την Ανατολική Θράκη, την Τραπεζούντα και την ευρύτερη περιοχή όπου μεγαλούργησε ο Ποντιακός ελληνισμός και με προορισμό την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε, παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια σε συνδυασμό με  ιστορική αφήγηση και αναφορά στα γεγονότα, που άλλαξαν την ιστορία του τόπου μας.

Στο μουσικό σχήμα συμμετείχαν: Θοδωρής Μπιτζίδης – Κιθάρα και τραγούδι, Αθανάσιος Πάντας – Πιάνο, Γιώργος Χονδρογιάννης – Μπουζούκι, Κυριάκος Κατσαβός – Ποντιακή λύρα και τραγούδι. Το μουσικό σχήμα παραδοσιακής μουσικής “Εν Τράτα”:Ελένη Μελίνα Μπιτζίδου – Σαντούρι και τραγούδι, Χρήστος Δανάς – Βιολί, Μιχάλης Αναστασίου – Λαούτο και τραγούδι , Νίκος Βαρελάς – Κρουστά. Στην αφήγηση ήταν η Φανή Ασπογαλή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *