Το βράδυ της Παρασκευής, 3 Ιανουαρίου 2020, η αίθουσα του τρίτου ορόφου του Επιμελητηρίου «πλημμύρησε» από νέους και νέες αλλά και τους γονείς τους, αφού περισσότεροι από τριάντα επτά  νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία με τα νιάτα, τη χαρά, την αισιοδοξία και τα οράματά τους ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 20119-20, βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους.

Το Επιμελητήριο Σερρών βράβευσε τα παιδιά των μελών του, που πέτυχαν την εισαγωγή σε AEI

Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός και είναι αυτή που ουσιαστικά ανοίγει με αισιόδοξο τρόπο την αυλαία των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Σερρών στη νέα χρονιά

Γιορτινή, χαρούμενη αλλά και  συγκινητική η ατμόσφαιρα στην αίθουσα «Γεώργιος Χρηστίδης» του ΕΒΕΣ, το βράδυ της Παρασκευής, 3 Ιανουαρίου 2020, όπου το Επιμελητήριο Σερρών βράβευσε τα παιδιά των μελών του, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020. Η εκδήλωση έχει γίνει θεσμός και είναι αυτή που ουσιαστικά ανοίγει με αισιόδοξο τρόπο την αυλαία των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί το Επιμελητήριο Σερρών στη νέα χρονιά .

H αίθουσα του τρίτου ορόφου του Επιμελητηρίου Σερρών «πλημμύρησε» από νέους και νέες αλλά και τους γονείς τους, αφού περισσότεροι από τριάντα επτά  νέοι φοιτητές και φοιτήτριες, παιδιά επιχειρηματιών – μελών του Επιμελητηρίου, τα οποία με τα νιάτα, τη χαρά, την αισιοδοξία και τα οράματά τους ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση το ακαδημαϊκό έτος 20119-20, βραβεύτηκαν για την επιτυχία τους. Βραβεύτηκαν με την ελπίδα, την προσδοκία και τις ευχές όλων να συμβάλουν με τη γνώση που θα κατακτήσουν, τις νέες ιδέες και την εργατικότητά τους σε ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, τις επιχειρήσεις των γονέων τους και τον τόπο μας. Σε μια εποχή μεγάλης κρίσης , η επιβράβευση της προσπάθειας και της ευγενούς άμιλλας των μαθητών και μαθητριών που προοδεύουν δεν είναι απλώς σημαντική. Είναι επιτακτική για μια γενιά που είδε και έζησε πολλά μέσα σε τόσο λίγο χρόνο.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Χρήστος Μέγκλας, σε δηλώσεις στη «Σ» αναφερόμενος στην εκδήλωση, τόνισε « Βραβεύουμε σήμερα τα παιδιά που πέρασαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Διοργανώνουμε μια μικρή γιορτή όπου τα παιδιά θα γνωριστούν μεταξύ τους, θα τους επιδώσουμε έναν έπαινο και ένα μικρό χρηματικό ποσό για να θυμούνται το Επιμελητήριο Σερρών. Επίσης θα τους δώσουμε και μια ευχή να πάνε καλά και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να επιστρέψουν στο τόπο τους ως επαγγελματίες ».

Η τελετή βράβευσης ξεκίνησε με το χαιρετισμό του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστου Μέγκλα. Αφού συνεχάρη τις νεαρές και τους νεαρούς για την επιτυχία τους, παρουσίασε τις δραστηριότητες του Επιμελητηρίου για την χρονιά που πέρασε το 2019, τις ενέργειές του και τις προτάσεις του για την ανάπτυξη του Ν. Σερρών, αναφέροντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματά του, που του δίνουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη θέση που του αρμόζει, για να έχουν καλύτερο μέλλον οι κάτοικοί του.

Τους παρότρυνε να είναι κοντά στο Επιμελητήριο, να παρακολουθούν τις δράσεις και τις ενέργειές του και να επιδιώκουν να μαθαίνουν συνεχώς τα νέα των επιχειρήσεων του τόπου μας και όλα τα θέματα που σχετίζονται με την οικονομία του. Διότι έτσι, όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ίδιοι, είτε συνεχίζοντας και αναπτύσσοντας τις επιχειρήσεις των γονιών τους, είτε από άλλη επαγγελματική θέση σύμφωνα με τις σπουδές τους, θα μπορούν να παραμένουν στον τόπο μας και να συμβάλλουν ως νέοι επιστήμονες στην πρόοδο και ανάπτυξη χαράσσοντας ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας. Αναφέρθηκε σε μία σειρά από δραστηριότητες του Επιμελητηρίου σχετικές με την παιδεία, την εκπαίδευση και την προβολή του Νομού όπως: Μαθητών Επιχειρείν, SEREXPO, παράλληλες εκδηλώσεις για  μαθητική επιχειρηματικότητα και επισκέψεις σχολείων, θερμοκοίτηση start up επιχειρήσεις, Μελέτες, Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη, Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης, e-shop, e-booking, Επενδυτικά Προγράμματα, ραδιοφωνική εκπομπή κ.α..                                                                                                «Ζούμε σε μια νέα εποχή όπου πρέπει όλοι να συμβαδίσουμε με τις αλλαγές και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η  4η βιομηχανική επανάσταση να επενδύσουμε στην ψηφιακή ωριμότητα και στην ενέργεια, να δώσουμε έμφαση στις start up επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος  Μέγκλας.

Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών συνεχάρη εκτός από τους μαθητές, τους γονείς για τη συμπαράστασή τους, αλλά και τους καθηγητές για τα εφόδια που έδωσαν στους μαθητές και τέλος προέτρεψε τους φοιτητές πλέον, όπου κι αν ζήσουν, όσο κι αν προοδεύσουν να μην λησμονήσουν τις Σέρρες…

Την εκδήλωση διάνθησε μουσικά, ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Ταπές.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την βράβευση των παιδιών. Τις ευχές τους και τους επαίνους στους επιτυχόντες απένειμαν o πατέρας Ηλίας Βλάχος ως εκπρόσωπος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, οι  Βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσος Χατζηβασιλείου και Θεόφιλος Λεονταρίδης, η κ. Λία Εργίνη ως εκπρόσωπος του υπουργού και βουλευτή Σερρών της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Σερρών της Ελληνικής Λύσης, κ. Κώστας Μπούμπας, ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών,κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Σερρών και μέλος του δ.σ. του ΕΒΕΣ, κ. Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο αντιδήμαρχος Βισαλτίας κ. ΑργύριοςΧατζημάρκος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Βισαλτίας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Χρήστος Μέγκλας, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΣ, Δημήτρης Γιαννάκης και Θωμάς Τενεκετζής, και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Σερρών.

Πηγή: https://www.e-simerini.com/a/news/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%83%CE%B5%CF%81%CF%81%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *