ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Ο Δήμος Βισαλτίας στο πλαίσιο της εκ του νόμου αρμοδιότητας του στη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων της επικρατείας του και με την πολύτιμη συνέργεια του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών, συμμετέχει στο πρόγραμμα «δρόμοι χωρίς αδέσποτα». Στην πρώτη φάση του προγράμματος, τον περασμένο Οκτώβριο και σε διάστημα 4ων ημερών στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν κατά της λύσσας και σημάνθηκαν ηλεκτρονικά 134 ζώα σε συνεργασία με τη διεθνή οργάνωση “κτηνίατροι σε δράση” / Vets in Action. Ταυτόχρονα υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δράσεις από την οργάνωση σε 3 δημοτικά σχολεία της περιοχής μας οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλες τις βαθμίδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος “δρόμοι χωρίς αδέσποτα” ξεκίνησε την Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020 με μια ενημερωτική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αθανάσιος Κασιακόγιας», του Δημοτικού Μεγάρου στη Νιγρίτα, κατά την οποία οι παραβρισκόμενοι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες ενημερώθηκαν από την εκπρόσωπο της Διεθνούς Οργάνωσης Vets in Action και πρόεδρο του φιλοζωικού ομίλου Σερρών, κα Ζωή Κοντού και συζήτησαν όλοι μαζί το μεγάλο ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Παράλληλα και στην δεύτερη φάση του προγράμματος έχουνε ξεκινήσει στειρώσεις, εμβολιασμοί και τσιπάρισμα των αδέσποτων ζώων του δήμου Βισαλτίας και θα συνεχιστούν έως και τις 5 Μαρτίου 2020.

Οι στειρώσεις γίνονται δωρεάν από εξειδικευμένους κτηνιάτρους της Διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης VETS IN ACTION, οι οποίοι έχουν προσκληθεί από τον Δήμο Βισαλτίας. Το πρόγραμμα των στειρώσεων πραγματοποιείται σε δημοτικό κτίριο πλησίον του ΣΜΑ Θερμών, που βρίσκεται στο δρόμο Θερμών-Φλαμπούρου.

Τα αδέσποτα ζώα μεταφέρονται στο χώρο των στειρώσεων από εθελοντές του συνεργαζόμενου Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών και η διαδικασία συντονίζεται και επιτηρείται από το Δήμο Βισαλτίας.

Παρακαλούνται οι πολίτες οι οποίοι γνωρίζουν το πού υπάρχουν αδέσποτα, αστείρωτα ζώα (σκύλοι και γάτες), να ενημερώσουν το Δήμο (τηλ: 2322353400), ή την οργάνωση VETS in ACTION (τηλ. 6989860166), ώστε να οργανωθεί η μεταφορά τους στο χώρο του προγράμματος.

Στοίχημα όλων να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση όλων των περιοχών του Δήμου Βισαλτίας από τον υπερπληθυσμό των αδέσποτων κάτι που μπορεί να μοιάζει μακρινό και αδύνατο αλλά με στοχευμένες και μεθοδικές δράσεις μπορεί να επιτευχθεί και να γίνει μία πραγματικότητα.

Χάρη στην πολύ καλή συνεργασία του Δήμου Βισαλτίας με τους τοπικούς φιλοζωικούς φορείς, το φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, τη φιλοζωική και περιβαλλοντική Ομοσπονδία αλλά και όλους τους πολίτες- εθελοντές θα μπορέσουμε να έχουμε ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα σε αυτό το ευαίσθητο θέμα που ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τα ίδια τα ζώα έτσι ώστε ο δήμος Βισαλτίας να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα για την βόρεια Ελλάδα.

Για την συγκεκριμένη δράση ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως νέα δημοτική αρχή της Βισαλτίας δίνουμε μέσα από τέτοιες δράσεις προστασίας των ζώων αλλά και των πολιτών μας ένα ηχηρό μήνυμα πολιτισμού ώστε να μην έχουμε προβλήματα στους δρόμους, ατυχήματα αλλά και φαινόμενα δηλητηριάσεων και κακοποιήσεων που προσβάλλουν και υποβαθμίζουν τον τόπο μας»

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αργύρης Χατζημάρκος δήλωσε για την συμμετοχή του δήμου στο πρόγραμμα: «Συμμετέχουμε για δεύτερη φορά σε διάστημα 5 μηνών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Στόχος αυτή τη φορά είναι να στειρωθούν 300 περίπου αδέσποτα, στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που γίνεται για να λυθεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Ευχαριστούμε τον Φιλοζωικό Όμιλο και την πρόεδρο κ. Κοντού για την άψογη συνεργασία και με την οργάνωση Vets in action, που τους φιλοξενούμε στον Δήμο μας και μας προσφέρουν αυτή την σημαντική βοήθεια. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε όμως είναι ότι το πρόγραμμα χρειάζεται και την στήριξη όλων των Δημοτών και φορέων για να έχει και τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *