ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΙ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΔΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Βισαλτίας για την αναβάθμιση του τομέα καθαριότητας, της αισθητικής του Δήμου, αλλά και της αξιοποίησης των πόρων από το Πράσινο Ταμείο προχωρήσαμε στην εγκατάσταση συστημάτων βυθιζόμενων κάδων σε 4 κεντρικά σημεία.
Πιο συγκεκριμένα, οι βυθιζόμενοι κάδοι, οι οποίοι φέρουν δύο επίγειους δέκτες, έναν με πράσινη σήμανση για σύμμεικτα απορρίμματα και έναν με μπλε σήμανση για ανακυκλώσιμες συσκευασίες, βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

• Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας
• Δημαρχείο Νιγρίτας
• Κεντρική Πλατεία Μαυροθάλασσας
• Κεντρική Πλατεία Τερπνής

 

Ο κάθε κάδος έχει χωρητικότητα 1100 λίτρα. Με την διαδικασία όμως της συμπίεσης έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με το ειδικό βάρος και τον βαθμό συμπίεσης των απορριμμάτων, να αυξάνεται η χωρητικότητα στον κάθε κάδο μέχρι 10.000 λίτρα.
Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Νίκος Πασχαλίδης μετά την ολοκλήρωση τοποθέτησης των βυθιζόμενων κάδων δήλωσε: «Με τη λειτουργία αυτού του συστήματος επιτυγχάνεται η αύξηση της αποθηκευτικής δυναμικότητας των απορριμμάτων, καθόσον ένας υπόγειος κάδος αντικαθιστά ικανοποιητικό αριθμό κοινών τροχήλατων κάδων χάρη στο σύστημα συμπίεσης. Έτσι το προφανές αποτέλεσμα είναι η μικρότερη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων. Παράλληλα, επιτυγχάνεται η αποτροπή της έκθεσης των απορριμμάτων στην κοινή θέα και η ασφαλής αποθήκευσή τους χωρίς προβλήματα οσμών. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι οι δημότες να εναποθέτουν τα απορρίμματα τους μέσα σε δεμένη σακούλα! Τέλος, δεν απαιτείται καμία μετατροπή στα απορριμματοφόρα, αφού εξυπηρετούν την ίδια στιγμή και τους βυθιζόμενους κάδους του Δήμου.
Με τη χρήση καινοτόμων δράσεων διαχείρισης απορριμμάτων ο Δήμος Βισαλτίας προσδοκά να πετύχει την αναβάθμιση της καθημερινότητας των δημοτών, καλύτερη αρχιτεκτονική εναρμόνιση του περιβάλλοντα χώρου στα σημεία εγκατάστασης, αλλά και καλύτερες επιδόσεις στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *