ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΔΥΛΛΙΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Ολοκαυτώματος των Κερδυλλίων, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, παρέστη ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός.

78 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Σφαγή των Κερδυλλίων, η οποία έμεινε στην ιστορία ως μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες, με την εκτέλεση αμάχων, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. 234 άμαχοι, κάτοικοι των Άνω και Κάτω Κερδυλλίων, εκτελέστηκαν από άνδρες της Γερμανικής Βέρμαχτ ως αντίποινα για την δράση των ανταρτών στην περιοχή.

Ο κύριος Μασλαρινός παρέστη στη θεία λειτουργία και το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, που τελέστηκαν από το Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο. Ακολούθως παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων που εκτελέστηκαν μαζικά από τα στρατεύματα Κατοχής.

«Μία από τις μεγαλύτερες θηριωδίες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου έλαβε χώρα στα Άνω και Κάτω Κερδύλλια. Σήμερα τιμούμε την θυσία των συμπατριωτών μας, αθώων θυμάτων της λαίλαπας του πολέμου. Και αποτελεί χρέος μας να κρατάμε ζωντανή την μνήμη τους και των αγώνων που έδωσαν για την επιβίωση του Ελληνικού έθνους. Είναι χρέος μας να τιμούμε την μνήμη των προγόνων μας και να μην ξεχνάμε την ιστορία του τόπου μας.», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός.

Εκτός από τον κύριο Μασλαρινό το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, οι Βουλευτές Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και Κώστας Μπούμπας, ο Γερμανός Πρόξενος, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Τομεάρχης Πολιτισμού της ΠΚΜ Κατερίνα Περιστέρη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Καριπίδης, ο Δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής και Νέας Ζίχνης Παντελής Μπόζης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *