ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΑΣΛΑΡΙΝΟΣ

Στο 1ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νιγρίτας, στο Γυμνάσιο, Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ Νιγρίτας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αργύρη Χατζημάρκο, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος συνομίλησε με τους γονείς ενώ ευχήθηκε σε δασκάλους, καθηγητές και μαθητές καλή σχολική χρονιά, και τόνισε πως ως προτεραιότητα, η νέα δημοτική αρχή,  θέτει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του Δήμου Βισαλτίας.

Εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι παραβρέθηκαν στην τελετή του αγιασμού σε άλλα σχολεία του Δήμου Βισαλτίας.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Δημάρχου Βισαλτίας, Αθανάσιου Μασλαρινού για τη νέα σχολική χρονιά.

«Σεβαστοί πατέρες, Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς, Αγαπητά μου παιδιά,

Θέλω να σας ευχηθώ καλή σχολική χρόνια. Νιώθω την αγωνία σας, μοιράζομαι το χτυποκάρδι σας. Όλοι μας υπήρξαμε κάποτε μαθητές. Έχουμε περάσει από τα σχολικά θρανία και ξέρουμε τι σημαίνει έναρξη σχολικής χρονιάς. Αυτά είναι τα ωραιότερα χρόνια της ζωής σας. Μαζέψτε όσο το δυνατόν περισσότερη γνώση και εμπειρίες μπορείτε.

Στο σχολείο θα χτίσετε φιλίες που θα κρατήσουν μια ζωή. Τώρα βάζετε τις βάσεις για τη μετέπειτα ζωή σας. Είναι στο χέρι σας να πετύχετε τα όνειρα σας.

Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή σχολική χρόνια στους γονείς σας. Είμαι κι εγώ γονιός. Ξέρω την αγωνία και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μας για να προσφέρουμε το καλύτερο στα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι εκπαιδευτικοί,

Θέλω να ευχηθώ ιδιαίτερα σε σας καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά. Πάντα πίσω από κάθε πετυχημένο επιστήμονα, επιχειρηματία, άνθρωπο, πίσω από ένα νέο παιδί που πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις, υπάρχει ένας δάσκαλος που το δίδαξε, το στήριξε, το ενέπνευσε και το βοήθησε να πραγματοποιήσει τα όνειρα του.

Όλοι μας ξέρουμε ότι οι συνθήκες εργασίας δεν είναι πάντα οι ιδανικές. Ότι πολύ συχνά χρειάζεται να υπερβείτε τους εαυτούς σας για να προσφέρετε στα παιδιά μας. Μην σκεφτείτε ποτέ ότι οι κόποι σας πάνε χαμένοι. Όλοι μας αναγνωρίζουμε το έργο και την προσφορά σας.

Από την πλευρά μας, ως νέα δημοτική αρχή, θέτουμε πρώτη προτεραιότητα μας την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων, όλων των βαθμίδων του δήμου μας. Προέχει η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας στα σχολειά. Γι αυτό συνεργεία του δήμου μας δούλεψαν εντατικά τις τελευταίες ημέρες για τον καθαρισμό των σχολικών αυλών και την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε τα σχολειά μας να είναι καθαρά για να υποδεχτούν τους μαθητές και τις μαθήτριες στις τάξεις τους.

Στόχος όλων μας, είναι να εξασφαλίσουμε στα παιδιά μας ένα καθαρό, λειτουργικό και ασφαλές σχολείο.

Να ξέρετε ότι είναι στις προθέσεις μας να στηρίξουμε τις σχολικές επιτροπές και τις προσπάθειες τους για ένα καλύτερο σχολείο, όπως αρμόζει σε κάθε πολιτισμένη κοινωνία.

Κλείνοντας, να ευχηθώ και πάλι σε όλους σας καλή σχολική χρόνια και καλές επιτυχίες! Σας ευχαριστώ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *