Στον Δήμο Βισαλτίας, παρουσία του Δημάρχου Αθανάσιου Μασλαρινού και του Αντιδημάρχου Θεόδωρου Βαδικόλια πραγματοποιήθηκε το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους απογραφείς, από την ΕΛΣΤΑΤ, λίγο πριν αναλάβουν την εργασία τους για την απογραφή πληθυσμού 2021.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021, στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου στη Νιγρίτα, οι απογραφείς που συμμετέχουν στον Δήμο Βισαλτίας παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο, το οποίο έγινε από την Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις Σέρρες και αρμόδια Επόπτη της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, κα Χριστίνα Λιάτσα.

Η ΕΛΣΤΑΤ, όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, την Απογραφή Πληθυσμού με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την διαδικασία με την οποία θα διενεργηθεί η Απογραφή, ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Τον Δεκέμβριο, όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *