Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και το Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα είχαν ο Δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Δήμαρχοι Εμμανουήλ Παππά και Νέας Ζίχνης κ.κ. Δημήτριος Νότας και Παντελής Μπόζης, παρουσία του αναδόχου του έργου «Κατασκευή γέφυρας κάτω ρου ποταμού Στρυμόνα» μεταξύ των οικισμών Μαυροθάλασσας και Μύρκινου.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Βισαλτίας, ο ανάδοχος του έργου ενημέρωσε ότι την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η εκσκαφή της εκτροπής του ποταμού Στρυμόνα από την πλευρά της Μαυροθάλασσας και το ταμπάνι κατασκευής πασσάλων στην ευρεία κοίτη από την πλευρά του Πεθελινού, μετά και την επίλυση ορισμένων θεμάτων που υπήρχαν. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πορεία υλοποίησης ενός μεγάλου έργου που θα ενώσει τα δύο άκρα του Νομού, έχοντας την διαβεβαίωση του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ότι τηρούνται τα χρονοδιαγράμματα.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 13.780.000 ευρώ και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του έργου, η γέφυρα θα έχει πλάτος 13,5 μέτρα και μήκος 278,3 μέτρα. Οι οδικές προσβάσεις που θα κατασκευαστούν έχουν μήκος 298 μέτρα από την πλευρά του Δήμου Ν. Ζίχνης και μήκος 436 μέτρα από την πλευρά του Δήμου Βισαλτίας. Προβλέπεται να κατασκευαστεί φορέας επτά ανοιγμάτων, υποστηριζόμενος από δύο ακρόβαθρα και έξι μεσόβαθρα