Τον Δήμαρχο Βισαλτίας, Αθανάσιο Μασλαρινό, επισκέφτηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 2021, η Προϊσταμένη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής στις Σέρρες και Επόπτης της Απογραφής στην Π.Ε. Σερρών κα Χριστίνα Λιάτσα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Δημήτρης Παπαθανασίου,  συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος η απογραφή από την Ελληνική Στατιστική Αρχή σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει η δυνατότητα της ηλεκτρονικής απογραφής.

Η ΕΛΣΤΑΤ, όπως κάθε δέκα χρόνια, θα διενεργήσει, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, την Απογραφή Πληθυσμού-Κατοικιών με σκοπό τη συγκέντρωση στοιχείων για τα δημογραφικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ελλάδας, καθώς και για τη σύνθεση των νοικοκυριών και τις συνθήκες στέγασής τους.

Σύμφωνα με την διαδικασία με την οποία θα διενεργηθεί η Απογραφή, ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για το νοικοκυριό και τα μέλη του. Τον Δεκέμβριο, όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο δεν μπόρεσαν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα», τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *