Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής, την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021. Για την μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μίλησε η φιλόλογος  και μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Άγιος Πολύκαρπος», κυρία Μαρία Καραθανάση.

Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Μπιμπλιάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λεωνίδας Ψαρράς και η Αντιπρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β. Αλεξάνδρα Καρρά.

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας σε δηλώσεις του ανέφερε: «Τιμήσαμε και φέτος, στο Δήμο Βισαλτίας, τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής, μία από τις μελανότερες σελίδες της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. 99 χρόνια μετά τα τραγικά γεγονότα για την Ελλάδα έχουμε τον νου και την καρδιά στο σύνολο των δυνών που υπέστη ο Ελληνισμός της Ανατολής. Ευχαριστώ τη φιλόλογο και μέλος της Αδελφότητας Μικρασιατών Ν. Σερρών «Άγιος Πολύκαρπος», κυρία Μαρία Καραθανάση, η οποία με την εμπεριστατωμένη ομιλία της, μας μετέφερε με μοναδικό τρόπο, τις συνέπειες εκείνης της τραγωδίας. Λυπάμαι που κανένα μέλος της αντιπολίτευσης δεν συμμετείχε στο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Αυτές οι εκδηλώσεις μνήμης αφορούν το σύνολο του ελληνισμού και δεν ανήκουν σε καμία δημοτική αρχή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *