Στην υπογραφή του καταστατικού για την ίδρυση και λειτουργία της υπό σύσταση «Ενεργειακής Κοινότητας Βισαλτίας», στην οποία είναι ιδρυτικά μέλη ο Δήμος Βισαλτίας, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Άρδευσης Βισαλτίας, το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Κοινωφελής Επιχείρηση και η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή προχώρησαν την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2021. ο Δήμαρχος και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Β., Αθανάσιος Μασλαρινός, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Λεωνίδας Ψαρράς, ο Πρόεδρος του ΔΗ.Κ.Κ.Π.Π.Π.Α, Θωμάς Μπιμπλιάς και ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Αργύρης Χατζημάρκος.

Με την σύσταση της «Ενεργειακής Κοινότητας Βισαλτίας» αντιμετωπίζεται η ενεργειακή ένδεια και προάγεται η ενεργειακή αειφορία, η παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, καθώς και η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Οι Ενεργειακές Κοινότητες εμπίπτουν στο πεδίο δράσης των Επιχειρήσεων Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, καθώς δίνουν την δυνατότητα σε πολίτες και τοπικούς φορείς να συμμετέχουν στον τομέα της ενέργειας, συμβάλλοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του ενεργειακού μας μοντέλου. Έτσι, εκεί που η ενέργεια αφορούσε λίγους, πλέον όλο και περισσότεροι μπορούν να γίνουν μέτοχοι σε έργα που προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος, την καθαρή ενέργεια και την δημιουργία τοπικής αξίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *