Ο Δήμος Βισαλτίας για 19η χρονιά υποδέχθηκε την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου τη «Φλόγα της Αγάπης» της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, στο Δημαρχείο στη Νιγρίτα. Με προπομπό ένα όχημα Αστυνομίας, εθελοντές αιμοδότες του Δήμου με μεγάλη προσφορά αίματος μετέφεραν με δάδες τη φλόγα, μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της Αγάπης, του αλτρουισμού, και της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και στις 10:30 το πρωί την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Βισαλτίας Αθανάσιος Μασλαρινός μπροστά στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Παράλληλα την ίδια ημέρα από τις 09.00 έως τις 13.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Σερρών και υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας, ώστε να ενισχυθούν οι ποσότητες αίματος και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση όλων των περιστατικών που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία μας.

Συμμετείχαν οι Σύλλογοι :
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΘΗΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΓΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΤΣΙΟΥ
ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΟΚ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
ΜΟΝΟΜΑΧΟΙ ΝΙΓΡΙΤΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΗΣΑΜΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΤΟΧΩΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΓΙΛΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟΥ

Στην υποδοχή της φλόγας μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι, Βαδικόλιας Θόδωρος, Πασχαλίδης Νίκος, Χατζημάρκος Αργύρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τερπνής Αθανάσιος Μιχαλάκης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νικόκλειας Δήμητρα Κουντούδη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βισαλτίας Δημήτρης Παπαθανασίου, ο Υπεύθυνος της Λαμπαδηδρομίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης Γιάννης Νούλης, πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων του Δήμου που διατηρούν τράπεζα αίματος και εκπρόσωποι φορέων.

Για 19η συνεχή χρονιά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) διοργανώνουν την Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η «Φλόγα της Αγάπης» ξεκίνησε στις 30 Ιουλίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και θα καταλήξει στις 15 Οκτωβρίου 2021 στα Χανιά, σηματοδοτώντας την έναρξη της 31ης Αμφικτιονίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί στην ίδια πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *