Ο Δήμος Βισαλτίας για 39η χρονιά πραγματοποιεί το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια», από την Τρίτη 31 Αυγούστου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021 στη Νιγρίτα.

Από το 1982 έως και σήμερα – το 2020 το Φεστιβάλ ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας – στην πόλη της Νιγρίτας αναβιώνει η ιστορία της Γερακίνας, σε  ένα Φεστιβάλ πολιτισμού, παράδοσης και αθλητισμού, με την συμμετοχή φορέων, πολιτιστικών συλλόγων, αθλητικών σωματείων και καλλιτεχνών.

Σκοπό και φέτος αποτελεί η προβολή λαογραφικών στοιχείων, ηθών και εθίμων  της περιοχής και η προσπάθεια διάσωσής τους, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας λόγω της πανδημίας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν κατά της διασποράς της covid-19, διασφαλίζοντας την προστασία θεατών και των συμμετεχόντων.

Το Φεστιβάλ Πολιτισμού «Γερακίνεια 2021» – «200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ», τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 (Περιοχή «Τσακαλάδες»)

20:30 μ.μ. Έναρξη Φεστιβάλ Πολιτισμού «ΓΕΡΑΚΙΝΕΙΑ 2021» με την αναπαράσταση πτώσης της Γερακίνας με τη συνοδεία μουσικής από νταούλια και ζουρνάδες.

 

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

21:00 μ.μ. Θέατρο σκιών «Ο Καραγκιόζης και ο Αθανάσιος Διάκος», με τον Μηνά Τάτσιο

22:00 μ.μ. «Λαϊκά και ξάστερα» … συναυλία με την Σοφία Εμφιετζή, τον Δημήτρη Ψαρρά και  την ορχήστρα τους. Ένα μουσικό σεργιάνισμα στο ελληνικό λαϊκό και έντεχνο τραγούδι.

 

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

21:00 μ.μ. Συναυλία  «Αφιέρωμα στους Βισάλτες καλλιτέχνες, Στράτο Διονυσίου, Κώστα Κουφογιάγκο, Νίτσα Τσίτρα και Γιώργο Χατζηνάσιο», με το μουσικό σχήμα «Επιμένουμε Παραδοσιακά»

 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

21:00 μ.μ Συναυλία «Αφιέρωμα στους μεγάλους έλληνες συνθέτες» με το συγκρότημα «SERRES VOICES»

 

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

21:00 μ.μ. Βράβευση του Παγκοσμίως διακριθέντα αθλητή σφαιροβολίας του ΓΑΣ «Βισάλτης», Θοδωρή Ζιώγα, του Πανελληνίως διακριθέντα αθλητή σφαιροβολίας του ΓΑΣ «Βισάλτης», Οδυσσέα Αγγελάκη, του προπονητή του ΓΑΣ «Βισάλτης», Πασχάλη Γκουγκούδη και των συμπολιτών μας, Θ. Καπετανίδη, Ζ. Κυριανάκη και Ζ. Ψιλάκη για την διάσωση συμπολιτών μας στην καταστροφική πλημμύρα της 4ης Ιανουαρίου 2021.

22:00 μ.μ Συναυλία με τον Διογένη και την Νάσια Κονιτοπούλου

*Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί υπό την προϋπόθεση ότι το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα

 **Ο χώρος διεξαγωγής θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *