Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 2ος «Δρόμος Θυσίας», την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023 με τη συμμετοχή δεκάδων αθλητών όλων των ηλικιών.


Τον «Δρόμο Θυσίας» διοργάνωσαν για δεύτερη χρονιά το ΔΗΚΚΠΠΠΑ, ο ΓΑΣ Νιγρίτας «Ο Βισάλτης» και ο ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Βισαλτίας, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «Από τα Πλατανούδια στη Νιγρίτα», για την Απελευθέρωση της Νιγρίτας και της Βισαλτίας από τους Βούλγαρους το 1913.

Οι αθλητές διένυσαν διαδρομές  2.800μ και 6.500μ αντίστοιχα, από τα Πλατανούδια Τερπνής έως την Κεντρική Πλατεία Νιγρίτας. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν διπλώματα και μετάλλια συμμετοχής και απονεμήθηκαν κύπελλα και μετάλλια στις τρεις (3) πρώτες γυναίκες και στους τρεις (3) πρώτους άνδρες των  παραπάνω κατηγοριών.

Με ενθουσιασμό παιδιά, γονείς και αθλητές αγκάλιασαν την πρωτοβουλία των διοργανωτών και διασκέδασαν αθλούμενοι με τις παρέες και την οικογένεια τους. Ο δρόμος που ενώνει τα Πλατανούδια με τη Νιγρίτα γέμισε ζωή και χαμογελαστά πρόσωπα που έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε αυτούς που θυσιάστηκαν πριν από 110 χρόνια για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Για τη συμβολή τους στην επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων ο Δήμος Βισαλτίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στο Αστυνομικό Τμήμα Νιγρίτας, στο ΕΚΑΒ, στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νιγρίτας, στον Δήμο Σερρών και στον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Χρυσάφη, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, στους μικρούς αθλητές, προπονητές και διοικήσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας και ακαδημίας «Νιγρίτα 2018» και ΓΑΣ Νιγρίτας «Ο Βισάλτης», στους εθελοντές και εργαζόμενους του δήμου Βισαλτίας και σε όλους όσους συμμετείχαν στον 2ο «Δρόμο Θυσίας».