“Μέχρι το 2019 που παραλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου, ο Τράγιλος, το Καστανοχώρι, η Μαυροθάλασσα και η Ευκαρπία αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα με την υδροδότησή τους.

Τις επόμενες μέρες δημοπρατείται το έργο για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στην ενότητα Αχινού και Τράγιλου. Για την υλοποίησή του, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 5.000.000€ από το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Στόχος μας να εξασφαλίσουμε άφθονο και καθαρό πόσιμο νερό για όλες τις κοινότητες και τα χωριά μας. Και ταυτόχρονα αποδεσμεύονται άμεσα όλες οι γεωτρήσεις, οι οποίες θα διατεθούν για την αναβάθμιση και επέκταση του αρδευτικού δικτύου για τις καλλιέργειες της περιοχής.

Ολοκληρώσαμε τις παρεμβάσεις: Αναβάθμιση της αγροτικής οδού για τη σύνδεση της κοινότητας Μαυροθάλασσας με την Κοινότητα Αγίου Δημητρίου. Αποκατάσταση και αποστράγγιση της αγροτικής οδού από τις καταστροφικές πλημμύρες. Αποκατάσταση της γέφυρας Καστανοχωρίου. Ασφαλτοστρώσεις στον Άγιο Δημήτριο, την Ευκαρπία, τον Τράγιλο. Αποκατάσταση ενός τμήματος του Αποχετευτικού δικτύου σε Μαυροθάλασσα και Τράγιλο. Συντήρηση και επισκευή ηλεκτροφωτισμού στην πλατεία της Μαυροθάλασσας. Ηλεκτροφωτισμός στην πλατεία της Ευκαρπίας και του Καστανοχωρίου. Έγινε καθαρισμός και συντήρηση των οστεοφυλακίων σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου. Ενισχύσαμε τον στόλο καθαριότητας του Δήμου με τρία νέα μηχανήματα. Συνολικά από το 2019 έως σήμερα, επενδύσαμε 1.144.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, κάδων και οχημάτων για την καθαριότητα όλου του Δήμου Βισαλτίας. Στη Μαυροθάλασσα τοποθετήθηκε σύστημα βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης. Καθαρίστηκε το επικίνδυνο ρέμα στην Ευκαρπία.

Ενώ έχοντας πάντα το βλέμμα μας στραμμένο στο μέλλον, για πρώτη φορά, συστήσαμε  τμήμα Πολιτικής Προστασίας, που λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, με σκοπό την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Έγινε συντήρηση και επισκευή στο πυροφυλάκιο στα Ίβηρα. Με τη συνδρομή και καλή συνεργασία του Κυνηγετικού Συλλόγου Μαυροθάλασσας.

Για την ασφάλεια των παιδιών μας, τοποθετήσαμε φωτεινό σηματοδότη για την ασφαλή διέλευση των μαθητών έξω από το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο Μαυροθάλασσας. Έγιναν εργασίες επισκευής στις σχολικές μονάδες της Ευκαρπίας και της Μαυροθάλασσας. Σχολικές τουαλέτες στο δημοτικό σχολείο και το Γυμνάσιο της Μαυροθάλασσας. Ιδρύσαμε νέο κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης στη Μαυροθάλασσα. Προχωράμε την  κατασκευή παιδικών χαρών στη Μαυροθάλασσα, τον Τράγιλο, το Αηδονοχώρι, τα Ίβηρα και την Ευκαρπία. Τοποθέτηση εξοπλισμού γυμναστικής σε υπαίθριο χώρο στη Μαυροθάλασσα και επίσης αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το πρόγραμμά μας έχει τέσσερις βασικούς πυλώνες:

Πρώτον επενδύουμε για τη Νέα Γενιά, στον Αθλητισμό, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό. Η φιλοσοφία μας είναι απλή: θέλουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους στον τόπο μας.

Δεύτερον, κάνουμε πράσινη, έξυπνη και βιώσιμη την πόλη και τα χωριά μας. Μόλις πρόσφατα, ολοκληρώσαμε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, εξασφαλίζοντας κάλυψη άνω του 90% για τις ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια. Και συνεχίζουμε για όλα τα δημοτικά κτίρια του δήμου.

Τρίτον, επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομές, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Επέκταση του αρδευτικού δικτύου στον Τράγιλο.  Δημιουργία λιμνοδεξαμενών και φραγμάτων για άρδευση των αγροτικών εκτάσεων. Ολοκλήρωση της πλατείας της Ευκαρπίας.

Και τέταρτον, επενδύουμε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για να φέρουμε δουλειές και εισόδημα στα νοικοκυριά του δήμου μας και επενδύσεις για τον τόπο μας. Αξιοποιούμε τα ιαματικά λουτρά των Θερμών με χαμηλό μίσθωμα για 25 χρόνια με σκοπό την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, συνεχίζουμε.”

Αθανάσιος Μασλαρινός – Υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας