“Την τετραετία 2019 -2023 πετύχαμε πολλά για τη δημοτική Ενότητα της Βισαλτίας και όλο τον Δήμο. Ο τόπος μας βρίσκεται σε μία σταθερά ανοδική πορεία ανάπτυξης. Τιμήσαμε τη δέσμευσή μας για έναν δήμο με ανθρώπινο πρόσωπο.

Στα δύο χρόνια της πανδημίας, κανένας συμπολίτης μας δεν έμεινε μόνος. Οργανώσαμε γραμμή έκτακτης ανάγκης και γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. Οργανώσαμε εμβολιαστικό πρόγραμμα κατ’ οίκον, με περισσότερους από 1.200 εμβολιασμούς, αριθμό ρεκόρ για ολόκληρο το Νομό Σερρών. Και ακόμα οργανώσαμε την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης από τα φαρμακεία και τα super market, ενώ διανεμήθηκαν περισσότερα από 11.000 δωρεάν γεύματα σε συμπολίτες μας που τα είχαν ανάγκη.

Προχωρήσαμε σε μια σειρά μικρών παρεμβάσεων με μεγάλη όμως αξία στην καθημερινότητα, στην υγεία και την ασφάλεια όλων μας:

Φροντίζουμε για την ασφαλή μετακίνηση στους δρόμους μας. Επενδύσαμε 1.194 εκατ. ευρώ για τη συντήρηση και βελτίωση της πρόσβασης στους αγροτικούς δρόμους μας. Έγινε αποκατάσταση της γέφυρας Αμπέλων – Τριανταφυλλιάς. Έγινε αποκατάστασης της Ιρλανδικής διάβασης στη Βέργη (διέλευση Κοπατσιανού). Με έργα ασφαλτόστρωσης στη Νικόκλεια, τη Σησαμιά, την Αγία Παρασκευή, το Δημητρίτσι. Αποκαταστήσαμε τις ζημιές στην ενδοδημοτική οδοποιία που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές. Εργασίες συντήρησης στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.  Έγινε καθαρισμός και συντήρηση των οστεοφυλακίων σε όλα τα κοιμητήρια του Δήμου. Ενισχύσαμε τον στόλο καθαριότητας του Δήμου με τρία νέα μηχανήματα. Συνολικά από το 2019 έως σήμερα, επενδύσαμε 1.144.000 ευρώ για την αγορά εξοπλισμού, κάδων και οχημάτων για την καθαριότητα όλου του Δήμου Βισαλτίας. Καθαρίσαμε το επικίνδυνο ρέμα στη Βέργη. Επισκευάσαμε τις σχολικές μονάδες στη Νικόκλεια, τη Βέργη, την Αγία Παρασκευή, τη Σησαμιά, στο Δημητρίτσι και την Τριανταφυλλιά. Κατασκευάζουμε παιδικές χαρές στη Νικόκλεια, τη Σησαμιά, την Τριανταφυλλιά, στις Αμπέλους, την Αγία Παρασκευή και το Δημητρίτσι. Τέλος, με δική πρωτοβουλία μας, έγινε συλλογή όλων των άδειων συσκευασιών από φυτοφάρμακα, που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας. Συστήσαμε  τμήμα Πολιτικής Προστασίας, που λειτουργεί 365 ημέρες το χρόνο, με σκοπό την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Επειδή έχω μάθει να μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας, θέλω να σας πω ότι η προσπάθεια αυτή δεν ήταν εύκολη. Πέρα από τις δυσκολίες της πανδημίας και της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση που έβαζε εμπόδια και μπλόκαρε την κατασκευή νέων έργων για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος. Και αυτό είναι η πραγματικότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αναβάθμιση των γηπέδων 5X5 στο Δημητρίτσι. Με δική μας πρωτοβουλία, φέραμε προς ψήφιση το έργο στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2020 και η αντιπολίτευση καταψήφισε το τεχνικό μας πρόγραμμα, με αποτέλεσμα το έργο να μην προχωρήσει ποτέ.

Όλα τα έργα που αλλάζουν το πρόσωπο της Βισαλτίας έχουν την υπογραφή μας. Ο εκσυγχρονισμός των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στον Αχινό και τον Τράγιλο. Η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός στη Νιγρίτα και την Τερπνή.  Η κατασκευή 24 παιδικών χαρών σε όλον τον Δήμο Βισαλτίας. Η ενίσχυση και ανανέωση του στόλου καθαριότητας στον Δήμο με καινούργια οχήματα. Η σύσταση τμήματος Πολιτικής Προστασίας για πρώτη φορά στον τόπο μας. Η υπογραφή της σύμβασης με τα ιαματικά λουτρά. Η καταγραφή όλων των αρχαιολογικών μνημείων και θησαυρών του Δήμου Βισαλτίας σε συνεργασία με την ΑΝΕΣΕΡ. Η λειτουργία ανθοκομικής έκθεσης για πρώτη στον δήμο Βισαλτίας. Η παρέλαση όλων των μαθητικών σχολείων του Δήμου για την απελευθέρωση της Νιγρίτας.

Το Δημητρίτσι, η Αγία Παρασκευή, οι Άμπελοι, η Βέργη, η Λυγαριά, η Νικόκλεια, η Σησαμιά και η Τριανταφυλλιά, είναι χωριά με πλούσια ιστορία, παράδοση και φιλότιμος ανθρώπους.

Ενωμένοι για τη Βισαλτία έχουμε πετύχει πολλά.

Στις 8 Οκτωβρίου συνεχίζουμε.”

Αθανάσιος Μασλαρινός – Υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας