Ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι για τη Βισαλτία»,Αθανάσιος Μασλαρινός ,τονίζει

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ πετύχαμε πολλά… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!»

«Ανάπτυξη, Δουλειές και Εισόδημα στον τόπο μας», αναφέρει  στη «Σ» ο Αθανάσιος Μασλαρινός, υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας, τονίζοντας: «Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας με έργα στην πράξη- «Η σύμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά  των Θερμών έχει την υπογραφή μας»

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τη Βισαλτία έχουμε πετύχει πολλά. Στις 8 Οκτωβρίου συνεχίζουμε! Κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια και τους ζητώ να μου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας». Αυτά τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Βισαλτίας και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας και επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένοι για τη Βισαλτία», Αθανάσιος Μασλαρινός,  σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Σημερινή των Σερρών». Όπως προσθέτει, «Ανάπτυξη, Δουλειές και Εισόδημα στον τόπο μας είναι στόχος μας,», ενώ τονίζει «Η σύμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά. των Θερμών έχει την υπογραφή μας».«Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας με έργα στην πράξη» επισημαίνει ο Δήμαρχος Βισαλτίας και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος, Αθανάσιος Μασλαρινός.

Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ, βρισκόμαστε μία ανάσα από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου και τον πρώτο λόγο έχουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις κάθε παράταξης. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για το πρόγραμμά σας;

Απ.: Το πρόγραμμα που καταθέσαμε στην κρίση των συμπολιτών μας αποτελεί συνέχεια του έργου που ήδη έχουμε υλοποιήσει στον Δήμο την τετραετία 2019-2023. Επίσης, θέλω να σας τονίσωότι,για την πλειοψηφία των έργων έχουμε ήδη καταθέσει φακέλους με προτάσεις κοστολογημένες για χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους.                                                                             

Συνεχίζουμε το έργο μας με τέσσερις βασικούς πυλώνες: Πρώτον επενδύουμε για τη Νέα Γενιά, στον Αθλητισμό, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό. Σας αναφέρω ενδεικτικά την ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου, την επέκταση του ΕΠΑΛ Νιγρίτας, την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, τη δημιουργία ψηφιακού κέντρου πολιτισμού ΓΕΡΑΚΙΝΑ.Δεύτερον, κάνουμε πράσινη, έξυπνη και βιώσιμη την πόλη και τα χωριά μας, ενισχύουμε τον στόλο ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου, αποκτούμε νέες οργανωμένες γωνίες ανακύκλωσης, αλλά και έξυπνες εφαρμογές για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δήμου μας. Τρίτον, επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομές, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Για το λόγο αυτό επενδύουμε σε μεγάλους οδικούς άξονες, αρδευτικά έργα, καθαριότητα, προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα του δήμου μας. Και τέταρτον, επενδύουμε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για να φέρουμε ανάπτυξη, δουλειές και εισόδημα στον τόπο μας.

Βλέπετε εμείς μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Με έργα στην πράξη. Όχι με σκόρπιες ιδέες και αοριστίες όπως «Δεσμευόμαστε να διερευνήσουμε χρηματοδότηση για το x έργο». Τι θα πει αυτό; Καλούν τους πολίτες να τους ψηφίσουν απλά για να ψάξουν προγράμματα χρηματοδότησης; Η λέξη προχειρότητα είναι πολύ επιεικής χαρακτηρισμός.

Ερ.: Εκτός όμως από πρόγραμμα, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν και το πρόσωπο, τον άνθρωπο δηλαδή που θα οδηγήσει τον Δήμο Βισαλτίας στην επόμενη μέρα.

Απ.: Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε Μετόκη. Οι συμπολίτες μας θα αξιολογήσουν πέρα από το πρόγραμμα, και το πρόσωπο του επικεφαλής, αν δηλαδή έχει το σχέδιο, την ικανότητα αλλά και την δέσμευση να κάνει πράξη όσα υπόσχεται.Η προσωπική και η πολιτική μου διαδρομή είναι κρυστάλλινη. Είμαι παιδί αγροτικής οικογένειας, διατηρώ έως σήμερα στενούς δεσμούς με το χωριό μου, τους ανθρώπους και την παράδοση του τόπου μου. Είμαι αυτοδημιούργητος, έχω εργαστεί για πολλά χρόνια στην εκπαίδευση ως καθηγητής ξένων γλωσσών και ευρύτερα στον ιδιωτικό τομέα. Στην πολιτική μπήκα με διάθεση να υπηρετήσω τον τόπο μου. Το αξίωμα του Δημάρχου το θεωρώ τη μέγιστη ευθύνη απέναντι στους συμπολίτες μου. Και σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει μία τετραετία στο τιμόνι του Δήμου Βισαλτίας, είμαι υπερήφανος διότι τίμησα την εμπιστοσύνη τους και υπηρέτησα το κοινό καλό με ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο έργο που μου ανέθεσαν.

 

Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ, σε κάποιον που θα ήθελε να σας ασκήσει κριτική, τι έχετε να απαντήσετε για τα έργα που δεν προχώρησαν στον Δήμο;

Απ.: Την τετραετία 2019-2023, πέρα από τις μεγάλες προκλήσεις που έθεσε σε όλους μας η πανδημία και η ενεργειακή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τη δυστοκία που προκάλεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος με την απλή αναλογική. Όλοι γνωρίζουν ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαμε απέναντί μας μία αντιπολίτευση που μπλόκαρε την υλοποίηση των έργων για λόγους μικροπολιτικού συμφέροντος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αναβάθμιση των γηπέδων 5X5 στις τοπικές κοινότητες Δημητριτσίου και Αηδονοχωρίου. Πρόκειται για δύο αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα είχαν ήδη ολοκληρωθεί από το 2020, εάν η αντιπολίτευση είχε στηρίξει το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό που φέραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση. Αντ’ αυτού όμως, η αντιπολίτευση κατέβασε δικό της τεχνικό πρόγραμμα, με αποτέλεσμα το έργο να μην προχωρήσει ποτέ.

Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ, τι γίνεται με τη σύμβαση των ιαματικών λουτρών στα Θερμά; Θα αποκτήσει επιτέλους ο Δήμος Βισαλτίας ιαματικό τουρισμό;

Απ.: Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των Ιαματικών Λουτρών της κοινότητας Θερμών για 25 χρόνια με πολύ χαμηλό μίσθωμα αποτελεί μία μεγάλη νίκη για τον Δήμο Βισαλτίας. Η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών θα φέρει ανάπτυξη στην περιοχή, δουλειές, εισόδημα και κοινωνική ευημερία στις κοινότητες μας. Και φυσικά αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κίνητρο για να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες μας στον τόπο μας και να μην ερημώσουν τα χωριά μας.

Επειδή όμως έχω μάθει να λέω μόνο την αλήθεια στους συμπολίτες μας, σας θυμίζω ότι όταν έγινε η κατάρτιση της σύμβασης, η κα Πλιάκου προτίμησε να παραβρεθεί σε εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής. Ευτυχώς, σήμερα, με τα κοινωνικά δίκτυα τίποτε δε μένει κρυφό. Οι χοροί και τα τραγούδια είναι πάντα πιο ευχάριστες ασχολίες…

Στη συνέχεια όταν η σύμβαση ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της κας Πλιάκου είχε τρεις διαφορετικές γνώμες: Ναι. Όχι. Λευκό. Και στην πορεία, όταν παρουσιάστηκε ένα τεχνικό πρόβλημα με συνέπεια την καθυστέρηση του έργου, η κα Πλιάκου ήρθε να μας καταγγείλει και να μας πει ότι εκείνη θα αξιοποιήσει τα Ιαματικά Λουτρά. Και πώς θα το κάνει αυτό; Αφού δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλουν: Ναι; Όχι; Λευκό; Σας ερωτώ λοιπόν, είναι αυτό υπεύθυνη στάση;

Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ θα έχουμε δύο γύρους εκλογών;  Απ.: Με βάση τον εκλογικό νόμο, ο συνδυασμός που θα επιτύχει εκλογικό ποσοστό 43% και μία ψήφο, εκλέγει Δήμαρχο. Καλώ λοιπόν τους πολίτες να μην εφησυχάζουν και να έλθουν να ψηφίσουν γιατί δεν θα υπάρξει δεύτερος γύρος. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, εκλέγουμε Δήμαρχο.

Ερ.: Για ποιο λόγο να σας εμπιστευθούν ξανά οι συμπολίτες μας την Κυριακή 8 Οκτωβρίου;

Απ.: Έχουμε το όραμα, ολοκληρωμένο και κοστολογημένο σχέδιο, τους ανθρώπους και την εμπειρία για να κάνουμε τον Δήμο Βισαλτίας ακόμα πιο όμορφο, πιο σύγχρονο και καινοτόμο, πάντα όμως με ανθρώπινο πρόσωπο δίπλα στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται.

Κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια και τους ζητώ να μου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας. ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τη Βισαλτία έχουμε πετύχει πολλά. Στις 8 Οκτωβρίου συνεχίζουμε!