Η σύμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά έχει την υπογραφή μας-Δήμαρχος για όλους τους πολίτες. Χωρίς διακρίσεις.

 
Αθανάσιος Μασλαρινός, υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας
Στις 8 Οκτωβρίου εκλέγουμε Δήμαρχο
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕΔήμαρχος για όλους τους πολίτες. Χωρίς διακρίσεις.
 
Ερ.:Κύριε Μασλαρινέ, την επόμενη Κυριακή έχουμε εκλογές. Για ποιο λόγο να σας ψηφίσουν οι πολίτες της Βισαλτίας;
Απ.:Υλοποιούμε το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα που είχε ποτέ η Βισαλτία. Την τετραετία 2019 – 2023 επενδύσαμε σε υποδομές συνολικού προϋπολογισμού 24.000.000€.
Η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός στη Νιγρίτα και στην Τερπνή, οι τομές ύδρευσης και αποχέτευσης σε όλο το δίκτυο του Δήμου, η επέκταση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, η ενίσχυση του στόλου καθαριότητας, η κατασκευή 18 παιδικών χαρών και η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, έχουν την υπογραφή μας.
Επίσης, για την επόμενη πενταετία 2023-2028 επενδύουμε στην κατασκευή υποδομών 32.000.000€. Πρόκειται για έργα για τα οποία έχουμε ήδη υποβάλλει φακέλους χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Ενδεικτικά αναφέρω την κατασκευή καταφύγιου για τα αδέσποτα ζώα, για το οποίο έχουμε υποβάλλει πρόταση  388.000 €. Επίσης, έχουμε έτοιμους φακέλους χρηματοδότησης για την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, καθώς και την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου. Και φυσικά, η υπογραφή της σύμβασης για τα Ιαματικά Λουτρά έχει την υπογραφή μας. Ένα έργο που θα φέρει ανάπτυξη, δουλειές και εισόδημα στον τόπο μας. 
Ερ.: Μιας και αναφερθήκατε στα Ιαματικά λουτρά, η σύμβαση έχει υπογραφεί;
Απ.: Φυσικά και έχει υπογραφεί. Η ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού στη Βισαλτία έχει την υπογραφή μας. Για να το καταφέρουμε αυτό, χρειάστηκε πολύ υπομονή, συστηματική δουλειά, και κυρίως πολιτική βούληση και γερό στομάχι, κόντρα στα γνωστά μικροπολιτικά συμφέροντα που ήθελαν να κρατήσουν τον τόπο στο περιθώριο για δικό τους όφελος. Η αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών θα ενεργοποιήσει ένα οικοσύστημα επιχειρηματικότητας για την ευρύτερη περιοχή και όλο τον Δήμο Βισαλτίας. Θα φέρει νέες υποδομές, δουλειές, εισόδημα και ευκαιρίες για τους κατοίκους. Είναι ένα έργο που το οραματιστήκαμε και το κάναμε πράξη.
Ερ.: Επειδή και λόγω εκλογών αυτές τις μέρες ακούγονται πολλά, τελικά η αντιπολίτευση στήριξε την υπογραφή της σύμβασης;  
Απ.: Κοιτάξτε, στη ζωή μου έχω μάθει να πορεύομαι με αλήθειες. Με έργα στην πράξη. Και όχι με κακοήθειες πίσω από κλειστές πόρτες. Σας απαντώ, λοιπόν, κατηγορηματικά ΌΧΙ. Όταν φέραμε τη σύμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της κας Πλιάκου δεν μπορούσε να συμφωνήσει στο αυτονόητο, ότι είναι για το καλό του τόπου μας. Ναι. Όχι. Λευκό. Αυτό ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά και νωρίτερα, όταν έγινε η σύσκεψη για την κατάρτιση της σύμβασης, η κα Πλιάκου ήταν απούσα. Και εάν δεν ήταν τα κοινωνικά δίκτυα, δεν θα είχαμε μάθει ότι την ίδια ημέρα, προτίμησε να παραβρεθεί σε εκδήλωση τοπικού συλλόγου. Και σήμερα, διαβάζω στο πρόγραμμά της ότι θα αξιοποιήσει τα ιαματικά λουτρά. Και πώς θα το κάνει αυτό; Αφού δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι θέλουν: Ναι; Όχι; Λευκό; Όταν ως αντιπολίτευση έχει πορευτεί με τέτοια ανευθυνότητα, γιατί σήμερα να πιστέψουμε το αντίθετο;  
 
Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ θα ήθελα να κάνετε ένα μικρό απολογισμό της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Βισαλτίας.
 
Απ.: Για πρώτη φορά, η οικονομική κατάσταση του Δήμου αποτυπώθηκε και σήμερα έχουμε πραγματική εικόνα των εσόδων, αλλά και των οφειλών προς τον δήμο Βισαλτίας. Με δική μας πρωτοβουλία, βεβαιώθηκαν χρηματικοί κατάλογοι οφειλετών στην εφορία. Μόνο για την τετραετία 2020 έως και το 2023, οι ανείσπρακτες οφειλές έφθασαν περίπου τα 13.000.000€. Από αυτά, έως σήμερα έχουν εισπραχθεί συνολικά περίπου 900.000€.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη ΔΕΥΑΒ. Από τα 2.091.000€ ανείσπρακτες οφειλές  στις 31/12/2019 έως σήμερα έχουν βεβαιωθεί στην εφορία 1.200.000€. Επίσης, εξοικονομήσαμε 6.000€/ έτος από τη μετεγκατάσταση του ΚΕΠ Νιγρίτας σε δημοτικό κτίριο και 12.000€ / έτος από την αλλαγή στα προγράμματα του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου. Και συνεχίζουμε.
Ερ.: Η Διοίκηση του Δήμου απαιτεί συγκεκριμένα προσόντα και ικανότητες. Πείτε μας δύο λόγια από την εμπειρία σας.
Απ.: Έχοντας σταδιοδρομήσει επί τριάντα και πλέον χρόνια στον ανταγωνιστικό στίβο της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η έννοια της ευθύνης και η προσήλωση στην επίτευξη στόχων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Τίποτα δεν συνέβη τυχαία στην επαγγελματική και την πολιτική μου σταδιοδρομία. Έχω δουλέψει σκληρά για να βρίσκομαι εδώ σήμερα.
Τα τέσσερα χρόνια που είμαι στο τιμόνι του Δήμου Βισαλτίας, δύο ήταν οι βασικές μου προτεραιότητες: από τη μία πλευρά να υλοποιήσω τα έργα για τα οποία δεσμεύθηκα στο προεκλογικό μου πρόγραμμα, και ταυτόχρονα να βρίσκομαι στο πλευρό των συμπολιτών μας. Η πόρτα του Δημάρχου ήταν πάντα ανοιχτή για όλους. Μ’ αυτή την πυξίδα θα συνεχίσω. Δήμαρχος για όλους τους πολίτες. Χωρίς διακρίσεις.
 
Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου….
Απ.: Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ψηφίζουμε για Δήμαρχο. Καλώ τους πολίτες να έλθουν και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Στις 8 Οκτωβρίου, εκλέγουμε Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή.
Ερ.: Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες μας;
Απ.: Κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια και τους ζητώ καθαρή εντολή. Έχω αποδείξει ότι έχω όραμα και μπορώ να υλοποιήσω το σχέδιο για μία Βισαλτία δυνατή και σύγχρονη, δίπλα στους ανθρώπους της.
ΕΝΩΜΕΝΟΙ για τη Βισαλτία έχουμε πετύχει πολλά. Στις 8 Οκτωβρίου συνεχίζουμε!  
 
Ο Αθανάσιος Μασλαρινός, Υποψήφιος Δήμαρχος Βισαλτίας, είναι επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ