Το όραρμά του για ένα Δήμο σύγχρονο, καινοτόμο και βιώσιμο εκθέτει ο υποψήφιος δήμαρχος Βισαλτίας κ. Αθανάσιος Μασλαρινός σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Πρόοδο”.

Ο κ. Μασλαρινός υπογραμμίζει ότι υπήρξε υπεύθυνος, συνεπής και έντιμος απέναντι στους συμπολίτες του και ζητάει καθαρή εντολή για το καλό του Δήμου Βισαλτίας και των ανθρώπων του.

Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ, είμαστε μία ανάσα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Πείτε μας δυο λόγια για το πρόγραμμά σας. Για ποιο λόγο να σας ψηφίσουν οι πολίτες της Βισαλτίας;

Απ.: Όραμά μας είναι ένας Δήμος σύγχρονος, καινοτόμος, καθαρός και βιώσιμος, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο, δίπλα στον συμπολίτη που μας χρειάζεται. Το πρόγραμμά μας αποτελεί συνέχεια του έργου που ήδη έχουμε υλοποιήσει στον δήμο την προηγούμενη τετραετία. Συνεχίζουμε το έργο μας έχοντας τέσσερις βασικούς πυλώνες:
Πρώτον επενδύουμε για τη Νέα Γενιά, στον Αθλητισμό, στην Παιδεία, στον Πολιτισμό. Η φιλοσοφία μας είναι απλή: θέλουμε τα παιδιά μας να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους στον τόπο μας. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, τα γήπεδα ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δημητρίτσι και το Αηδονοχώρι, η κατασκευή ανοικτού κολυμβητηρίου στην ενότητα της Νιγρίτας, η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου, η επέκταση του ΕΠΑΛ Νιγρίτας, το ψηφιακό κέντρο πολιτισμού ΓΕΡΑΚΙΝΑ, είναι μόνο μερικά από τα έργα. Δεύτερον, κάνουμε πράσινη, έξυπνη και βιώσιμη την πόλη και τα χωριά μας. Μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στη στέγη του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, εξασφαλίζοντας άνω του 90% για τις ανάγκες του σε ηλεκτρική ενέργεια. Τρίτον, επενδύουμε σε σύγχρονες υποδομές, με σκοπό την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Για το λόγο αυτό επενδύουμε σε μεγάλους οδικούς άξονες, έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, αρδευτικά έργα, καθαριότητα, προστατεύουμε τα αδέσποτα ζώα του δήμου μας. Και τέταρτον, επενδύουμε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη για να φέρουμε δουλειές και εισόδημα στους κατοίκους και επενδύσεις στον τόπο μας.

Ερ.: Κύριε Μασλαρινέ, διαβάζοντας το πρόγραμμά σας, οι πολίτες της Βισαλτίας θα διαπιστώσουν ότι τα περισσότερα έργα για τα οποία δεσμεύεστε, τα έχετε ήδη προχωρήσει και περιμένετε πρόταση χρηματοδότησης.

Απ.: Είμαι υπεύθυνος, συνεπής και έντιμος απέναντι στους συμπολίτες μου. Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει μία σειρά μεγάλων και μικρών έργων, για τα οποία έχουμε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση και είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Κάθε έργο έχει μελετηθεί και είναι κοστολογημένο μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Εμείς μιλούμε με έργα στην πράξη. Και όχι με σκόρπιες ιδέες.

Ερ.: Παγκόσμια ημέρα ζώων η 4η του Οκτώβρη. Τι θα κάνετε για τα αδέσποτα ζώα του Δήμου Βισαλτίας;

Απ.: Ο σεβασμός και η φροντίδα για τα αδέσποτα ζώα, είναι αυτονόητη και είναι πολιτισμός. Φροντίζουμε τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας. Ήδη έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση και προχωράμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου καταφύγιου, συνολικού προϋπολογισμού 388.0004. Δεν πρόκειται περί δέσμευσης. Το έργο έχει εγκριθεί και το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί.

Ερ.: Πού βρισκόμαστε με τη σύμβαση για τα Ιαματικά Λουτρά; Έχει υπογραφεί;

Απ. Η σύμβαση για τα ιαματικά λουτρά έχει την υπογραφή μας. Με δική μας πρωτοβουλία, τα λουτρά παραχωρήθηκαν για 25 χρόνια στον Δήμο Βισαλτίας με πολύ χαμηλό μίσθωμα. Με σχέδιο και πρόγραμμα, επενδύουμε στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη η οποία θα φέρει δουλειές, εισόδημα και νέες επενδύσεις στον τόπο μας. Η αξιοποίηση του ιαματικού τουρισμού αποτελεί βασική προτεραιότητά μας και θα συμπαρασύρει μαζί της την ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών μνημείων, του ορεινού τουρισμού, και γενικά της ευρύτερης περιοχής.

Ερ.: Επειδή αναφερθήκατε στην ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων, θέλετε να μας πείτε δυο λόγια για αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Τερπνή;

Απ.: Στον χώρο της Τερπνής πραγματοποιείται μία μεγάλη αρχαιολογική ανασκαφή, που αποκαλύπτει σημαντικά μνημεία και ευρήματα για τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας, που είναι μακραίωνη. Εμείς, ως Δήμος Βισαλτίας, είμαστε αρωγοί σ’ αυτήν προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Εφορία Αρχαιοτήτων Σερρών, καθώς και τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, που με δική μας παρότρυνση επέστρεψε και χρηματοδοτεί την ανασκαφή.

Ερ.: Κλείνοντας τη συνέντευξή μας κύριε Μασλαρινέ, την Κυριακή, οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν Δήμαρχο και Πρόγραμμα.

Απ.: Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, εκλέγουμε Δήμαρχο. Οι συμπολίτες μας αποφασίζουν για τα έργα που πρέπει να γίνουν αλλά και για τον άνθρωπο που μπορεί να τα κάνει πράξη. Το αξίωμα του Δημάρχου το θεωρώ τη μέγιστη ευθύνη απέναντι στους συμπατριώτες μου. Και σήμερα, έχοντας ολοκληρώσει μία τετραετία στο τιμόνι του Δήμου Βισαλτίας, είμαι υπερήφανος διότι τίμησα την εμπιστοσύνη τους και υπηρέτησα το κοινό καλό με ήθος, συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο έργο που μου ανέθεσαν.

Ερ.:Κύριε Μασλαρινέ, κοιτώντας στα μάτια τους πολίτες του Δήμου Βισαλτίας, τι μήνυμα θέλετε να τους στείλετε, ενόψει της Κυριακής 8 Οκτωβρίου;

Είμαι ένας από εσάς. Είμαι δίπλα σας στην καθημερινότητά σας. Είμαι εδώ για τους μεγαλύτερους. Δίπλα στους νέους. Στο πλευρό των παραγωγών μας. Έχω την εμπειρία και τη γνώση. Μπορώ να δίνω λύσεις. Μπορώ να κάνω δυνατή τη φωνή της Βισαλτίας.
Σας κοιτώ στα μάτια και ζητώ καθαρή εντολή. Για το καλό του τόπου μας και των ανθρώπων μας
Ενωμένοι έχουμε πετύχει πολλά για τη Νιγρίτα, τη Βισαλτία, τον Τράγιλο και τον Αχινό. Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, συνεχίζουμε.