Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, φυτεύουμε ένα δέντρο για κάθε παιδί που γεννήθηκε στην Κοινότητα Δημητριτσίου από τον Σεπτέμβριο του 2019 έως τον Μάιο του 2023. Ο στόχος είναι τα παιδιά και οι οικογένειές τους να υιοθετήσουν ένα δέντρο και να αναλάβουν τη φροντίδα του, αποκτώντας έναν βιωματικό δεσμό με το περιβάλλον, τον τόπο μας και την κοινότητα.


Από την αρχή της θητείας μας, ευαισθητοποιηθήκαμε για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Αναλάβαμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία και την αποτελεσματική διαχείριση της φύσης και των υδάτων του Δήμου Βισαλτίας, με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στόχος μας να εξασφαλίσουμε άφθονο και καθαρό πόσιμο νερό για τα νοικοκυριά του Δήμου μας ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, καθώς και αποτελεσματική άρδευση για τις καλλιέργειές μας. Για το σκοπό αυτό, εξασφαλίσαμε:

  • Επιχορήγηση 250.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας και την αποκατάσταση των προβλημάτων υδροδότησης στις Κοινότητες Νιγρίτας, Σιτοχωρίου, Χουμνικού, Μαυροθάλασσας, Ευκαρπίας, Τραγίλου και Καστανοχωρίου.

  • Χρηματοδότηση 5.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στις ενότητες Τραγίλου και Αχινού.

  • 100.000 ευρώ για την αποκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου στις κοινότητες Λευκότοπο, Σιτοχώρι, Ίβηρα, Μαυροθάλασσα, Τράγιλο, Δημητρίτσι.

  • Ολοκληρώνεται το έργο αντικατάστασης αγωγών ύδρευσης Νιγρίτας και Τερπνής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού Νιγρίτας και Τερπνής ύψους 13.600.000,00 ευρώ.

  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σύνδεσης του δικτύου ύδρευσης της Τερπνής με τοπική γεώτρηση, συνολικού μήκους 1.800 μέτρων, βάζοντας τέλος στο χρόνιο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι την καλοκαιρινή περίοδο.

  • Καταθέσαμε πρόταση 20.000.000 ευρώ για την εγκατάσταση έξυπνων υδρόμετρων με εξελιγμένο σύστημα τηλελέγχου για όλο τον Δήμο Βισαλτίας.

  • Αξιοποιούμε γεωτρήσεις για την αποτελεσματική άρδευση των καλλιεργειών μας.

Με συνέπεια, σταθερότητα και συστηματική δουλειά, συνεχίζουμε το έργο μας. Προστατεύουμε το περιβάλλον. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στις πόλεις και τα χωριά μας. Με σεβασμό στον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *