Αθανάσιος Μασλαρινός: «Η σύμβαση των Ιαματικών Λουτρών αντιπροσωπεύει μία μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας: σύγχρονες υποδομές για την ευρύτερη περιοχή, δουλειές για τους κατοίκους και εισόδημα για τα νοικοκυριά».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη του Αθανάσιου Μασλαρινού, υποψήφιου Δημάρχου Βισαλτίας, επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΣΑΛΤΙΑ στην εφημερίδα ΣΕΡΡΑΙΚΟΝ ΘΑΡΡΟΣ.    

 

 Συνέντευξη του  δημάρχου Βισαλτίας και εκ νέου υποψηφίου  Αθ. Μασλαρινού

  • Δημιουργούμε ανάπτυξη για τον τόπο μας.
  • Δουλειές και εισόδημα για τους ανθρώπους του

 

Ο Δήμαρχος Βισαλτίας και ξανά υποψήφιος Αθ. Μασλαρινός, σε συνέντευξη του στο «Σ.Θ.», παρουσιάζει τα έργα και δράσεις του Δήμου,  την τετραετία που πέρασε, με προσανατολισμό την νεολαία της περιοχής.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στα Ιαματικά λουτρά Θερμών, για τα οποία η επικείμενη σύμβαση μίσθωσης δίνει, για την περιοχή, μια αξιόλογη αναπτυξιακή προοπτική.

  Κύριε Μασλαρινέ πολύς λόγος έχει γίνει για τα Ιαματικά Λουτρά πρόσφατα. Θέλετε να μας πείτε δύο λόγια;

Σας ευχαριστώ για την ερώτηση, γιατί είναι σημαντικό οι πολίτες της Βισαλτίας να γνωρίζουν την αλήθεια. Η υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης των Ιαματικών Λουτρών της κοινότητας Θερμών για 25 έτη με πολύ χαμηλό μίσθωμα, αποτελεί απόφαση – σταθμό για τον Δήμο Βισαλτίας. Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων, βρήκε επιτέλους δικαίωση. Αποτελεί, ξεκάθαρα, μία μεγάλη νίκη για τον τόπο μας.

Και παρά το ότι η σύμβαση εγκρίθηκε ως προς τη νομιμότητά της από την αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, αυτή τη στιγμή ένα καθαρά τεχνικό – διοικητικό θέμα καθυστερεί την εφαρμογή της. Ως Δήμος έχουμε κάνει ένσταση και είναι θέμα χρόνου να αρθεί αυτό το εμπόδιο. Αντί λοιπόν, να αναγνωριστεί από όλους η επιτυχία αυτή, εδώ ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό: Η αντιπολίτευση αντί να μάς στηρίξει, στην πραγματικότητα τρίβει τα χέρια της, γιατί θεωρεί ότι αυτό μάς πλήττει προεκλογικά.

Επειδή όμως έχω μάθει να μιλάω με αλήθειες, σας θυμίζω ότι όταν έγινε η κατάρτιση της σύμβασης, και παρά το ότι η κα Πλιάκου είχε προσκληθεί να συμμετάσχει, εκείνη προτίμησε να παραβρεθεί σε εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής. Και όταν στη συνέχεια η σύμβαση τέθηκε σε ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, η παράταξη της κας Πλιάκου εμφανίστηκε διχασμένη, υιοθετώντας τρεις (3) διαφορετικές θέσεις: Όχι, Λευκό, Ναι.

Και έρχεται τώρα, στο  προεκλογικό της πρόγραμμα, να μας πει για την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών. Πώς θα γίνει αυτό; Αφού δεν έχουν ξεκαθαρίσει τι από τα τρία θέλουν: Ναι, Όχι ή Λευκό;  Συνιστά μέγιστη υποκρισία η αντιπολίτευση να μην έχει υποστηρίξει τη σύμβαση και μετά να λέει ότι θα αξιοποιήσει τα Ιαματικά λουτρά. Δυστυχώς, η στάση της αντιπολίτευσης είναι επιζήμια για τον τόπο.

 Θα ήθελα να μείνουμε λίγο ακόμα στη σύμβαση παραχώρησης των Ιαματικών Λουτρών. Η αξιοποίησή τους θεωρείτε ότι θα δημιουργήσει πλούτο για την ευρύτερη περιοχή;

Από την αρχή της θητείας μας, βασική προτεραιότητά μας ήταν να αναδείξουμε τις δυνάμεις του τόπου μας και να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Τα Ιαματικά Λουτρά, στις περιοχές όπου υπάρχουν, αποτελούν πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Από την πλευρά μας, ως Δημοτική Αρχή αναλαμβάνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες για να ανοίξουμε τον τόπο μας στον κόσμο, να δημιουργήσουμε ανάπτυξη, εισόδημα και δουλειές. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες μας στα χωριά μας και να μην ερημώσουν, τότε η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη αποτελεί το μέλλον. Η σύμβαση των Ιαματικών Λουτρών αντιπροσωπεύει μία μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας: σύγχρονες υποδομές για την ευρύτερη περιοχή, δουλειές για τους κατοίκους και εισόδημα για τα νοικοκυριά.

Προηγουμένως αναφερθήκατε στην ανάγκη να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες μας στον τόπο μας. Τι ακριβώς σκοπεύετε να κάνετε γι’ αυτό;

Σας ευχαριστώ για την ερώτηση κύριε Νάτσιο. Η φιλοσοφία όλων των έργων για την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που προτείνουμε, έχει έναν και μοναδικό στόχο: να δώσει τις ευκαιρίες και τη δυνατότητα στα παιδιά μας να αναπτύξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους στον τόπο μας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται μακριά από το σπίτι τους. Για το λόγο αυτό, επενδύουμε στη Νέα Γενιά με σχέδιο και κοστολογημένες προτάσεις.

Στον αθλητισμό ενδεικτικά σας αναφέρω την ολοκλήρωση της αναβάθμισης του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Νιγρίτας, Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, προϋπολογισμός 893.000€, την αναβάθμιση των γηπέδων 5X5 στις τοπικές κοινότητες Δημητριτσίου και Αηδονοχωρίου, τα γήπεδα ποδοσφαίρου στη Μαυροθάλασσα και το Δημητρίτσι, το ανοικτό κολυμβητήριο Νιγρίτας, και τέλος τη δημιουργία πίστας skate, roller και αγωνιστικού ποδηλάτου στην Τερπνή (παλιά παιδική χαρά). Επίσης, σε συνεργασία με τον Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Βισαλτίας και τη ΛΑΜ Σερρών, θα αναδείξουμε ακόμη περισσότερο την πίστα μοτοκρός Σησαμιάς.

Στην Παιδεία, έχουμε ήδη καταθέσει κοστολογημένη πρόταση 744.000€. για την ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου στη Νιγρίτα. Επίσης για να στηρίξουμε τους νέους και τις νέες μας που επιλέγουν επαγγελματικό προσανατολισμό στις σπουδές τους, έχουμε καταθέσει πρόταση για την επέκταση του επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) με τη στέγαση τεχνολογικών εργαστηρίων και ενός αμφιθέατρου πολλαπλών χρήσεων, προϋπολογισμού 3.996.000€. Επίσης, με δική μας πρωτοβουλία, και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, λειτουργεί δημόσιο ΙΕΚ στο ΕΠΑΛ Νιγρίτας, για πρώτη φορά.

Στον Πολιτισμό, έχει ήδη εγκριθεί μελέτη 35.000€ για την κατασκευή ενός ανοικτού αμφιθεάτρου στη Νιγρίτα. Επίσης, έχουμε καταθέσει πρόταση 300.000€ για τη δημιουργία ψηφιακού εκθεσιακού κέντρου ΓΕΡΑΚΙΝΑ. Ακόμα, προχωρούμε στον σχεδιασμό μας για τη στέγαση του αρχαιολογικού μουσείου στο οίκημα ΜΠΙΛΛΗ και τη δημιουργία Κέντρου Πολιτισμού στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Επίσης, στα σχέδιά μας είναι η δημιουργία ενός θερινού δημοτικού κινηματογράφου στη Νιγρίτα.

 Για ποιο λόγο να σας εμπιστευθούν ξανά οι πολίτες του Δήμου Βισαλτίας;

Την τετραετία 2019 – 2023 πετύχαμε πολλά για τη Νιγρίτα, τη Βισαλτία, τον Τράγιλο και τον Αχινό. Ο Δήμος Βισαλτίας βρίσκεται σε μία σταθερά ανοδική πορεία ανάπτυξης. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε μικροπολιτικά συμφέροντα, να μας γυρίσουν πίσω στο παρελθόν Διαθέτουμε σχέδιο, έμπειρους ανθρώπους και την πολιτική βούληση να πάμε τον τόπο μας μπροστά. ΕΝΩΜΕΝΟΙ, συνεχίζουμε!