Διαβλέποντας και εκτιμώντας τη σοβαρότητα του προβλήματος της λειψυδρίας που σύντομα θα αντιμετώπιζε ο Δήμος Βισαλτίας, στις 22 Ιουλίου 2020, (εν μέσω δύσκολων συνθηκών λόγω του κορωνοϊού), εξασφαλίσαμε επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Βισαλτίας με το ποσό των 250.000 €

με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ΑΔΑ: ΩΩ5146ΜΤΛ6-8Ω1 – Επιχορήγηση της ΔΕΥΑ Βισαλτίας, Ν. Σερρών για αντιμετώπιση προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από τη λειψυδρία (ΣΑΕ 055) σε βάρος των πιστώσεων του έργου: 2001ΣΕ05500002 Επιχορήγηση των ΟΤΑ για «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας». 
 Μετά από συστηματική αναζήτηση, ενδελεχείς συζητήσεις και μετρήσεις διαφόρων γεωτρήσεων, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΒ στις 25 Αυγούστου 2023, αποφασίσαμε την αγορά της γεώτρησης «ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ» στο αγρόκτημα Σιτοχωρίου, η οποία παρέχει 1ον: νερό ιδιαιτέρως κατάλληλο για ύδρευση και 2ον: διαθέτει μεγάλη ποσότητα νερού, ικανού να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λειψυδρίας πρωτίστως της κοινότητας Σιτοχωρίου, αλλά ακόμη και άλλων χωριών σε κάθε ενδεχόμενο. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, ξεκινήσαμε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα έγγραφα ((από την αποκεντρωμένη περιφέρεια, περιουσιακά στοιχεία, μελέτες, πρακτικά, εκτιμήσεις, εκδήλωση ενδιαφέροντος, φορολογική, ασφαλιστική ενημερότητα κ.ά.).
Σήμερα, ήρθε επιτέλους η ώρα ολοκλήρωσης αυτής της εξαγοράς.
Αισθανόμαστε δικαιωμένοι για όλη μας τη προσπάθεια και χαιρόμαστε που η τωρινή διοίκηση κατανόησε την αναγκαιότητα της υλοποίησης του έργου αυτού. Περιμένουμε στη συνέχεια τις άλλες δυο γεωτρήσεις ( που εκτιμήσαμε και προτείναμε, μετά τη μελέτη του ΕΑΓΜΕ, στην Δάφνη (Χαϊδάρη) και στο αγρόκτημα Νιγρίτας ), ώστε να αντιμετωπιστεί αφενός αποτελεσματικότερα τα πρόβλημα της λειψυδρίας στο δήμο μας και αφετέρου να τονίσουμε προς όλους ότι οι δημοτικές αρχές επιβάλλεται να έχουν συνέχεια και  να είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν, προς όφελος πάντα των ΔΗΜΟΤΩΝ μας..
Τέλος, ευχαριστούμε την κα. Μαρία Νεστωρούδη – Κουντουρά για την άψογη συνεργασία και για την παραχώρηση της γεώτρησης. Η Μαρία είναι σύζυγος του Νάσου Κουντουρά, ο οποίος αν και έφυγε νωρίς από κοντά μας, συνεχίζει να φροντίζει τους συγχωριανούς και συνδημότες του στους οποίους πρόσφερε τις υπηρεσίες του από διάφορες θέσεις επί σειρά ετών.