«Χαιρετίζω την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς. 

Η σημερινή μέρα είναι δικαιωματικά αφιερωμένη στους μαθητές και στις μαθήτριες, στους δασκάλους και στις δασκάλες σε όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης.

Το συναίσθημα της πρώτης ημέρας στο σχολείο είναι πραγματικά ανεπανάληπτο για όλους μας. Το πρώτο κουδούνι. Το χτυποκάρδι και η αγωνία της πρώτης γνωριμίας με τον δάσκαλο και τη δασκάλα. Η χαρά που ανταμώνουμε ξανά τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού.

Αγαπητά μου παιδιά,

σήμερα ανοίγετε μία νέα, συναρπαστική σελίδα στον κόσμο της μάθησης, της γνώσης, της συμμετοχής, της δημιουργίας και της χαράς.

Σήμερα, ξεκινάτε μία μεγάλη περιπέτεια και ένα μεγάλο ταξίδι κατά τα οποία θα δοκιμαστούν η επιμονή και η συνέπειά σας στην κατάκτηση των στόχων σας. Ένα ταξίδι που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πίστη στις δυνάμεις σας και στον εαυτό σας. 

Πολύτιμοι συνοδοιπόροι στο ταξίδι της μάθησης, οι δασκάλες και οι δάσκαλοί σας, που θα σταθούν δίπλα σας και θα σας βοηθήσουν να θέσετε γερά θεμέλια για να κατακτήσετε τους προσωπικούς σας στόχους και να γίνετε χρήσιμοι πολίτες για την κοινωνία μας. 

Ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της πρώτης δημοτικού, στα πρωτάκια μας, θέλω να στείλω μία μεγάλη αγκαλιά. Σας καλωσορίζω στο σχολείο σας, που είμαι βέβαιος ότι θα γίνει η δεύτερη μεγάλη οικογένειά σας. Οι δάσκαλοί σας, σας περιμένουν με ανυπομονησία για να ξεκινήσετε μαζί το ταξίδι της γνώσης. 

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τις σχολικές μονάδες του Δήμου μας, ενισχυμένες, έτοιμες να υποδεχτούν τα παιδιά μας. Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου δουλέψαμε συστηματικά για τη συντήρηση, την ενίσχυση και την αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και των κτιριακών τους εγκαταστάσεων σε όλο τον Δήμο Βισαλτίας. Στόχος μας, η ασφαλής παρουσία των παιδιών μας στα σχολειά τους. 

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, 

σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη στην αποστολή σας. Σε εσάς εμπιστευόμαστε τη νέα γενιά για να την καθοδηγήσετε και να της μεταλαμπαδεύσετε γνώση και αγάπη για τον άνθρωπο, τις επιστήμες και τον τόπο μας. Είμαι βέβαιος ότι αναλαμβάνετε την αποστολή σας με αίσθημα ευθύνης και αγάπης απέναντι στα παιδιά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε στο πλευρό σας, έτοιμοι να συνδράμουμε τη σχολική κοινότητα και να δώσουμε λύσεις όπου χρειαστεί.

Αγαπητοί γονείς,

εσείς είστε οι αφανείς ήρωες και ηρωίδες κάθε οικογένειας. Ως πατέρας, νιώθω το χτυποκάρδι και μοιράζομαι την αγωνία σας να πάνε όλα καλά στη νέα σχολική χρονιά. 

Έχουμε όλοι μας χρέος, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαιδευτική Κοινότητα να στηρίξουμε τα παιδιά μας στον αγώνα τους για μάθηση και Παιδεία.

Εύχομαι σε όλους σας μία καλή σχολική χρονιά».