Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η 20η Γιορτή Τσίπουρου & Ελιάς Τερπνής, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στην Πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού στην Τούμπα, που διοργανώνει ο Σύλλογος Τερπνιωτών Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το χώρο μπροστά στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας. Ίσως η μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, συμμετοχή  του κόσμου. Γνώρισαν  το γνωστό διπλοβρασμένο τσίπουρο και τις ελιές που παράγονται στην Τερπνή. Γεύτηκαν τους υπέροχους ουζομεζέδες που με πολύ μεράκι ετοίμασαν οι γυναίκες της Τερπνής και της Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν και χόρεψαν με τα παραδοσιακά νταούλια και ζουρνάδες από τους Αριστείδη ΔράμαληΒασίλη Καρακώστα και Γιάννη Δράμαλη.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Τερπνιωτών αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσους βοήθησαν και συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση  της εκδήλωσης. Τόσο τους εθελοντές, όσο και τους χορηγούς.

Ιδιαίτερα τους παραγωγούς τσίπουρου της Τερπνής που για μία ακόμη χρονιά, παρά τη δύσκολη καλλιεργητική χρονιά αλλά και  τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες παραγωγής τσίπουρου, με την προσφορά τους ανταποκρίθηκαν για μία ακόμη χρονιά στην έκκληση του Συλλόγου και συνέβαλλαν στην διοργάνωση της εκδήλωσης. 

Τον Δήμο Θεσ/νίκης για την παραχώρηση του χώρου και την Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και τον Πρόεδρο κ. Ζήση Νίκο για την παραχώρηση των ηχητικών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους : ο πρ. υπουργός Μακεδονίας Θράκης και νυν Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Βισαλτίας Μασλαρινός Αθανάσιος,   ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Βισαλτίας κ. Ψαράς Λεωνίδας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βισαλτίας Δημήτριος Παπαθανασίου. 

Με πληροφορίες από το : https://syllogosterpnioton.blogspot.com/